FinansBureauet

Selskaber kan også få dækket sagen mod SKAT

Indtil årsskiftet var det kun private og personligt ejede virksomheder, der kunne få dækket omkostningerne, hvis de ville klage over en skatteafgørelse. Men en lovændring pr. 1. januar giver nu også selskaber samme mulighed. Advodan giver her et overblik over, hvad de nye regler betyder.

”Vi ser, at mange virksomheder i selskabsform har holdt sig tilbage fra at klage over en afgørelse fra SKAT, fordi det kunne koste for mange penge. Derfor er det rigtigt positivt, at der nu bliver lighed for alle virksomheder – uanset i hvilken form de bliver drevet”, siger advokat Lars Emde Poulsen fra Advodan Slagelse.

Han fortæller her, hvad lovændringen konkret kommer til at betyde for selskaber, som overvejer at gå videre med en skattesag.

Loven gælder bredt
Fremover kommer den såkaldte omkostningsgodtgørelse til at gælde både fysiske og juridiske personer – uanset om det er den lille enkeltmandsvirksomhed, det mellemstore ApS eller aktieselskabet med mange tusinde ansatte.

”Ud over at dække bredt i forhold til virksomhedstype dækker omkostningsgodtgørelse også bredt i forhold til typen af udgift. Det vil sige, at man kan få dækket sine omkostninger til fx advokatbistand, men også sine udgifter til at få prøvet sagen ved retten, og hvis man får pålagt sagsomkostninger”, siger Lars Emde Poulsen.

Op til fuld dækning
Hvor meget, man som virksomhed kan få dækket, afhænger af i hvor høj grad man får medhold i sagen.

”Hvis man taber sagen, får man dækket halvdelen af sine omkostninger, mens der er fuld dækning, hvis man vinder helt eller i overvejende grad. Den instans, som afgør sagen, afgør også, i hvor høj grad virksomheden får medhold i sin klage over skattesagen”, siger Lars Emde Poulsen.

Fradragsret fortsætter
I stedet for omkostningsgodtgørelse har selskaber indtil nu kunnet få fradrag for omkostninger til skattesager. Den fradragsret fortsætter også efter lovændringen.

”Men man skal så at sige vælge mellem de to typer økonomisk bidrag. Det vil sige, at man naturligvis ikke kan få fradrag for de udgifter, som man får omkostningsgodtgørelse for”, siger Lars Emde Poulsen.

Gælder efter årsskiftet
Den nye lov træder i kraft den 1. januar 2017, men gælder også for skattesager, der blev igangsat før årsskiftet.

”SKATs afgørelse i en bestemt sag kan godt være faldet fx i november 2016, men som selskab kan man godt få godtgørelse for sine omkostninger til fx advokatbistand i forbindelse med klagesagen, hvis bistanden først foregår efter den 1. januar 2017”, forklarer Lars Emde Poulsen.


 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt