FinansBureauet

Scor gevinst på bankkrak

Der spekuleres i, at Alm. Brand snart smider håndklædet i ringen og lader bankdelen overtages af Finansiel Stabilitet. Sker det, er der udsigt til en hurtig kursgevinst i Alm. Brand.

Scor gevinst på bankkrak

Alm. Brand er et vaskeægte dansk finansielt konglomerat med aktiviteter inden for både liv- og skadeforsikring, bank, leasing og investeringer. Og det er både godt og skidt lige nu. Godt fordi forsikringsdelen kører rigtig godt, og skidt fordi bankdelen går ualmindelig dårligt. Og bekymringerne over sidstnævnte overskygger glæden ved førstnævnte.

Bankforretningen går så dårligt, at den allerede ville være kastet i armene på Finansiel Stabilitet, havde det ikke været for koncernens stolthed og manglende vilje til at erkende nederlaget. Og det er samme stolthed, som markedet frygter, og af den årsag har sendt kursen sydpå. Frygten er, at ledelsen fortsat vil holde hånden under den syge bankdel, og dermed udpine hele konglomeratet endnu mere.

Men vurderingen i markedet er nu, at finanskoncernen efterhånden er ved at være mør og parat til at smide håndklædet i ringen. Og sker det, vil kursen kunne springe kraftigt i vejret. Ser man bort fra bankdelen, ligger prisen for den øvrige del af koncernen på en price/earning på omkring 4-5 stykker. Så en fordobling af kursen er ikke urealistisk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce