FinansBureauet

Scor en boliggevinst inden 31. juli

Hvis man er hurtigt ude, kan man score en stor boliggevinst inden 31. juli

Scor en boliggevinst inden 31. juli
Ligger du inde med et 5% obligationslån, er der mange penge at hente, hvis du konverterer inden den 31. juli. Det forudsætter, at kursen for en 3,5 procent 30 årig realkreditobligation den kommende måneds tid holder sig lige under kurs 100, hvilket der er gode muligheder for.
Det forklarer Ret&Råd, der løbende rådgiver tusindvis af boligejere i at optimere økonomien omkring deres største investering.

”Ligger kursen på det nye 3,5 procent obligationslån lige omkring 100 på optagelsestidspunktet, kan boligejere med fastforrentede lån med en rente på 5 procent eller mere virkelig score kassen. Kursen på en 30 årig obligation med en rente på 5 procent er i dag lidt over 107. Det vil sige, at husejeren skal betale kr.1.070.000 for at indfri et lån på 1 mio. Hvis boligejeren derimod, senest den 31. juli 2013, meddeler sin kreditforening, at man opsiger lånet pr. 01. oktober 2013, koster det pludselig kun kurs 100, altså 1 mio. Dermed opnår man en besparelse på 70.000 kr.,” siger Inge Lindeer, boligrådgiver hos Ret&Råd Hinnerup, som rådgiver boligejere i forbindelse med valg af lån.

”En omlægning fra 5 procent til 3,5 procent giver en rentebesparelse det første år på hele ca. 15.000 kr. Gebyr for omlægningen er næsten ens i alle realkreditinstitutter, men skal naturligvis fratrækkes besparelsen”.
Med i regningen hører, at boligejere ikke skal betale for at få et lånetilbud. Udvikler kursen på lånet sig ikke i den rigtige retning, har man altså ret til at takke nej til lånetilbuddet uden omkostninger.

En ny opgørelse fra Nordea Kredit viser, at danskerne lige nu ligger inde med lån for tilsammen 64,9 milliarder kroner, som de godt kan konvertere til en mindre rente.

Realkreditselskaberne er derfor overraskede over, at mange boligejere fortsat har lån med højere rente, end de egentlig behøver. I nogle tilfælde skyldes det, at det ikke kan betale sig at udskifte lånet, men sådan forholder det sig langt fra altid. Op mod en fjerdedel af boligejerne med et fastforrentet lån ved ikke, hvad det vil sige at konvertere et lån, viser en undersøgelse fra Realkredit Danmark.

 ”Boligejere bør straks kontakte deres kreditforening og indhente et uforpligtende tilbud på låneomlægningen. Hvis kursen på et 3,5 procentlån kommer over 100, er muligheden for et lånetilbud til 3,5 procent forpasset i denne omgang, men samtidig opstår muligheden for et attraktivt tilbud på et 3 procentlån. Med lånetilbuddet i hånden kan boligejeren i fred og ro følge kursudviklingen på det nye obligationslån,” siger Inge Lindeer, Ret&Råd Hinnerup.

FAKTABOKS: Sådan forhandler du dit boliglån
1. Beslut om du ønsker et kontant beløb i hånden i forbindelse med låneomlægningen
2. Kontakt din kreditforening og få et tilbud på et nyt 30 årigt 3,5 procentlån. Tilbuddet er sædvanligvis gebyrfrit
3. Følg kursudviklingen på det nye lån
4. Beslut senest den 31. juli, om du vil acceptere lånet
5. Accepterer du det nye lån, skal du senest opsige det gamle lån til pariindfrielse (kurs 100) den 31. juli
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce