FinansBureauet

Sats på byggegrunde

Boligmarkedet er på vej op i gear igen. Den mest effektive måde at tjene penge herpå, er at købe byggegrunde

freeimageslive - Sats på byggegrunde freeimageslive

Fast ejendom har i folkemunde altid haft ry for at være en god investering. Og tjener den faste ejendom også som bolig for en selv, findes der næppe bedre investeringer. Men også som spekulationselement kan fast ejendom være en guldrandet investering. Men bestemt også en risikabel investering. Der findes to tilgangsvinkler til at prøve kræfter som ejendomsspekulant. Man kan købe en eksisterende ejendom, som kan benyttes til udlejning. Fordelen er, at man får et løbende afkast af investeringen i form af lejeindtægter. Ulempen er, at det er forholdsvis meget kapital man binder ved denne type investering. Og udover den generelle risiko man påtager sig ved at bevæge sig ud på ejendomsmarkedet, påtager man sig også en specifik risiko med den konkrete ejendom, med hensyn til betalingsevnen for lejeren af ejendommen.
 
Den ”rendyrkede” form for ejendomsinvestering er i virkeligheden derfor at investere i byggegrunde. Når ejendomme stiger i værdi (udover inflationstaksten), er det nemlig i virkeligheden ikke selve ejendommen der stiger i værdi, men derimod den grund som bygningen ligger på. Gevinsten i kroner og ører vil derfor ofte være den samme om man ligger inde med en tom byggegrund, eller om der ligger en bolig på grunden. Men kapitalbindingen er klart mindre ved kun at købe den byggegrunden, hvorfor den procentvise gevinst er meget større.

Ejendomsmarkedet oplever ligesom alle andre markeder både perioder med faldende såvel som stigende priser. Men er investeringshorisonten tilstrækkelig lang, og man derfor har råd til at ignorere perioder med faldende priser, vil man sjældent gå galt i byen ved at købe attraktivt beliggende byggegrunde. Skulle man have held med investeringen kan man også prøve sit held hos bet365, hvor man netop nu får en bet365 bonuskode.

Risikoen er selvfølgelig, at man forelsker sig så meget i den byggegrund at man ønsker selv at bebygge den, og bopæl der. Gør man det, er det vigtigt at vælge et byggefirma med garanti. Hvert år er der tusindvis af tvister mellem håndværkere og deres kunder. Langt de fleste løses i mindelighed, men en lang række af tvisterne går i hårdknude, med uenighed parterne imellem om kvaliteten i, omfanget af, og betalingen for det udførte arbejde. Og at hive en håndværker i retten for mangelfuldt eller manglende arbejde kan være en særdeles dyr og tidskrævende proces uden sikkerhed for meget andet end en stor advokatregning.
 
Man kan imidlertid på en meget simpel måde gardere sig mod en stor del af problemerne. Ved at vælge en håndværker, som er medlem af Dansk Byggeris Byg Garantiordning, får man nemlig automatisk en garanti med oveni hatten, som dækker fejl og mangler for op til 100.000 kr. En garanti som der er godt brug, idet der behandles omkring 700 sager på årsbasis under ordningen.
 
Eventuelle fejl og mangler fra håndværkerens side er dækket i op til 5 år efter færdiggørelse af arbejdet. Konstaterer man en fejl eller mangel, og har man forgæves rettet henvendelse til håndværkeren for at få det udbedret, kan man indbringe sagen for Byggeriets Ankenævn, som så sender en skønsmand ud. Og dennes afgørelse skal følges af håndværkeren. Gør han ikke det, bliver han smidt ud af Dansk Byggeri, som håndterer garantiordningen, og Dansk Byggeri dækker omkostningerne til udbedring af fejlen eller manglen op til 100.000 kr. Nybyggeri eller byggeprojekter med en samlet pris på over en million kroner er dog ikke dækket.
 
Sådan gør du: Find byggegrunde i attraktive områder, eller har potentiale til at blive det. Det kan enten være i Danmark eller i udlandet. Sørg for, at der ikke er byggepligt på grunden, eller er andre restriktioner der forhindrer, at grunden blot fungerer som investeringsobjekt. 

Hvis du bygger,så sørg for at vælge en håndværker som er medlem af Dansk Byggeris Byg Garantiordning. Og for en sikkerheds skyld: Tjek lige om en håndværker som annoncerer at være omfattet af garantiordningen også rent faktisk er det. Der har været sager om håndværkere som har pyntet sig med falske fjer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt