FinansBureauet

Salgstid: Så lang tid tog det at sælge en bolig i andet kvartal

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige salgstid for huse og sommerhuse er dalet fra første til andet kvartal af 2024, mens den gennemsnitlige salgstid for ejerlejligheder er tæt på uændret i perioden – dog ikke for København.

130 dage.

Så lang tid havde et hus i gennemsnit været til salg, før det blev solgt i løbet af andet kvartal i år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Dermed er den gennemsnitlige salgstid for huse i Danmark blevet reduceret med 15 dage – svarende til en halv måned – sammenlignet med årets første kvartal.

”Sammenlignet med tidligere år er den gennemsnitlige salgstid som regel lidt længere i første kvartal, end den er i andet kvartal, og det hænger sammen med, at der generelt set er mere aktivitet på boligmarkedet i andet kvartal, end der er i første kvartal,” siger Kasper Fredløv Sonberg, som er dataanalytiker og boligøkonom hos Boligsiden.

”Så den sædvanlige sæsonudvikling er med til at forklare, hvorfor vi ser en lavere salgstid i perioden for blandt andet huse. Derudover så har vi generelt set et løft på boligmarkedet i årets andet kvartal, som både tæller flere bolighandler, højere salgspriser, mindre i nedslag og altså også lavere salgstider. Det hænger sammen med, at mange af danskernes økonomi overordnet set er et godt sted, mens renterne også er faldet, som samlet set bidrager til en øget optimisme omkring boligmarkedets udvikling,” tilføjer han.

Kortere salgstid for sommerhuse

Også for sommerhusene er den gennemsnitlige salgstid reduceret fra første kvartal til andet kvartal af 2024.

Således tog det i gennemsnit 106 dage – svarende til cirka 3,5 måned – at sælge et sommerhus i andet kvartal. Det er 35 dage – lidt mere end måned – mindre, end det tog i første kvartal.

”Særligt for sommerhusene spiller sæson en væsentlig rolle, da aktiviteten på sommerhusmarkedet er begrænset i årets første måneder, hvorefter aktiviteten som regel stiger mærkbart i andet kvartal, som oftest også er den tid på året, hvor der er mest gang i sommerhusmarkedet,” siger Kasper Fredløv Sonberg.

Variation i udvikling af salgstid for lejligheder

Mens salgstiderne er faldet for både husene og sommerhusene fra første til andet kvartal, ser det anderledes ud for ejerlejlighederne.

For lejlighederne endte den gennemsnitlige salgstid nemlig på 105 dage i andet kvartal, som er blot én dag mindre, end det var tilfældet i første kvartal.

”Det er værd at hæfte sig ved, at der er tale om et landsgennemsnit, og at der derfor kan være store lokale forskelle i salgstiderne. Det spiller især en rolle for ejerlejlighederne. Lejlighedsmarkedet er absolut størst i København, og det er blandt andet også her, at vi har set stor fremgang fra første til andet kvartal i år på flere parametre,” siger Kasper Fredløv Sonberg.  

”Når det kommer specifikt til salgstider, så var den i gennemsnit på 93 dage for ejerlejligheder i Københavns Kommune i andet kvartal, og det er 15 dage mindre end i første kvartal. Så i København er salgstiderne blevet mindre i perioden, hvilket flugter fint med den øvrige udvikling, vi har set på boligmarkedet i hovedstadsområdet fra første til andet kvartal,” slutter han. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce