FinansBureauet

Sæt forældrekøbslejligheden til salg nu

Højsæsonen for forældrekøb nærmer sig. Ved at sætte sin lejlighed til salg allerede nu, sikrer man sig, at være først i køen til de mest ivrige købere.

Om ganske få måneder bliver mere end 65.000 studerende optaget på en videregående uddannelse i landets studiebyer. Det skaber et stort pres på markedet for egnede studieboliger - herunder forældrekøbslejligheder. Men om ganske få måneder vil der også være et stort antal studerende, som færdiggør deres uddannelse og dermed ikke længere har brug for en studiebolig. Og det skaber et stort udbud af mindre lejligheder i studiebyerne.

I de seneste mange år har efterspørgslen langt oversteget udbuddet, med kraftigt stigende priser til følge. Man har derfor trygt kunne vente med at sætte den ledige forældrekøbslejlighed til salg til den sidste eksamen var i hus, uden nogen form for risiko for ikke at få lejligheden solgt.

Men helt så skråsikre på et hurtigt – og godt – salg kan lejlighedsejerne ikke længere være. En kombination af stigende priser, svagt stigende renter og kreditstramninger har gjort markedet for ejerligheder i de større byer mere udfordrende. Og tal som boligsiden.dk har udtrukket for RealMæglerne og BoligOne viser, at salget af lejligheder i de største byer er begyndt at udvise en faldende tendens. Det er primært de større lejligheder, som er blevet sværere at sælge, men i København er antallet af solgte 1-2 værelses lejligheder også faldet.

Kilde: boligsiden.dk samt RealMæglerne Holding A/S

Der kan derfor være megen fornuft i at sætte forældrekøbslejligheden til salg allerede nu – i god tid inden studiet forventes afsluttet til sommer. Nogle forældre begynder nemlig jagten på forældrekøbslejligheder allerede mange måneder inden studiestart på forventet efterbevilling, i håb om at få fat på de bedste lejligheder. Og det kan være nøglen til et hurtigt salg

”Selvom der ikke er noget tegn på krise på markedet for små lejligheder i de større byer, kan man trods alt ikke længere forvente at lejlighederne sælger sig selv. Og har man en forældrekøbslejlighed, som man forventer bliver ledig til sommer, er det ingen skade til, at sætte den til salg allerede nu”, fortæller Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt