FinansBureauet

Sådan vælger du den rigtige a-kasse for dig

Dette indhold er sponsoreret

Ledigheden på det danske arbejdsmarked er stor, og det kan være vanskeligt at finde et arbejde lige med det samme efter orlov, afskedigelse eller endt uddannelse. Derfor er det en god ide at blive medlem af en a-kasse, som kan give dig økonomisk sikkerhed i tilfældet af arbejdsløshed.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en forening, der tilbyder dig økonomisk forsikring mod ledighed. På den måde er du sikret en fast indkomst, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det er en god ide at være medlem af en a-kasse, selvom du føler dig sikker i sit nuværende arbejde – der er nemlig også en lang række andre medlemsfordele, der kan være værd at få del i.

3 grunde til at blive medlem af en a-kasse

1 - Du har ret til at modtage dagpenge frem for kontanthjælp

Alternativet til dagpenge er kontanthjælp. Mens den højeste sats for kontanthjælp er 15.355 kr. om måneden, er den højeste sats for dagpenge 19.083 kr. om måneden. Det vil altså sige, at dit rådighedsbeløb om måneden er større, hvis du er medlem af en a-kasse, fordi du dermed har ret til at modtage dagpenge frem for kontanthjælp. Hvis du melder dig en i a-kasse allerede imens, at du studerer, har du ovenikøbet ret til dagpenge fra første dag som nyuddannet – og det er endda gratis at være medlem af en a-kasse som studerende!

2 - Du kan modtage vejledning, hjælp og støtte til jobsøgning og efteruddannelse

Som medlem af en a-kasse har du mulighed for at få professionel hjælp til din jobansøgning og dit CV. Du kan også søge økonomisk støtte til kurser og efteruddannelser, som kan kvalificere dig endnu mere, når du en dag skal ud på arbejdsmarkedet igen.

3 - Du kan modtage rabatter og tilbud hos din a-kasse

Mange a-kasser har forskellige samarbejdsaftaler, så du som medlem kan få eksempelvis en billig forsikring eller frit deltage i kurser i fx Excel, Photoshop eller InDesign, der kan styrke dit CV.

Hvordan vælger du den rigtige a-kasse?

Det kan være svært at danne sig et overblik over de mange forskellige a-kasser samt vælge, hvilken a-kasse, der passer til lige præcis dig. Der er flere parametre, som du kan måle og veje efter, som fx a-kassernes tilknytning til diverse fagområder, a-kassernes medlemstilbud eller a-kasse priser. Du kan både sammenligne priser og læse om forskellige typer a-kasser, samt hvilke fagområder, de er knyttede til på www.tjekakasse.dk, så du kan sikre, at du træffer det rigtige valg.

ANNONCE
Del

Seneste nyt