FinansBureauet

Sådan slipper du for ejendomsskat

Sådan slipper du for ejendomsskat
Q: Jeg overvejer at købe en villa, som er fredet. Det skulle ifølge ejendomsmægleren betyde, at der ikke skal betales ejendomsskat. Kan det virkelig være sandt?
 
A: Det er korrekt, at såfremt der er lyst en bevaringsdeklaration på en ejendom, kan man slippe for at betale ejendomsskat. Og det kan dreje sig om ganske mange kroner, afhængigt af hvilken kommune boligen ligger i.
 
Derfor kan det virke tillokkende at købe en fredet bolig. Men det er ikke helt uden problemer. Årsagen til at en bolig er fredet er, at staten gerne vil sikre at boliger af særlig kulturhistorisk interesse bevares for fremtiden. Og derfor stiller de mange krav til ejerne af disse boliger, til gengæld for skattefriheden. Man kan ikke bare rive ned/bygge til som man har lyst til. Man skal altid spørge kulturarvstyrelsen først. I forbindelse med vedligeholdelse skal man altid bruge materialer, der svarer til de originale materialer. Og da de ikke altid er de billigste, kan en del af fidusen godt forsvinde, hvis boligen er i dårlig stand og kræver meget vedligeholdelse.
 
Så er der tale om en ejendom i god stand, hvor man ikke behøver at gøre meget ved boligen, kan det være en god investering at købe en fredet ejendom. Men hvis boligen har brug for istandsættelse, kan skattebesparelsen hurtigt blive spist op af de højere omkostninger herved.
ANNONCE
Del

Seneste nyt