FinansBureauet

Sådan skaber du en sikker og tryg arbejdsplads

Hvis du ejer en virksomhed med medarbejdere, så vil du sikkert gerne være sikker på, at de har optimale vilkår. Glade medarbejdere yder den bedste indsats, og det er derfor bedst for begge parter, hvis at arbejdspladsen føles god, tryg og sikker for dem. Der er ikke et universelt regelsæt for at skabe et godt arbejdsmiljø, da det selvfølgelig afhænger af hvilket slags arbejde som bliver udført. Der er alligevel nogle ting, som er værd at overveje. Læs mere her og bliv klogere på hvordan, at du optimere medarbejdernes forhold på din arbejdsplads.

God introduktion til nye kollegaer

Sørg for at nye kollegaer bliver grundigt indført i jeres sikkerhedsprotokol. Der skal altid være en person, som er ansvarlig for introduktionen. Det kan f. eks være en arbejdsmiljørepræsentant. Man kan ikke forvente at ny kollega kender til sikkerhedsforholdene på forhånd, da det kan variere en del fra arbejdsplads til arbejdsplads. Sørg for at lave en udførlig tjekliste med alt som er værd at vide for nye medarbejdere. Det kan f. eks være angående sikkerhedsprocedure, hvis de skal arbejde med særligt værktøj eller maskiner. Det kan også omhandle specielt arbejdstøj eller belastende arbejdsstillinger. Det er en god idé at den nye kollega får en kopi af listen: Enten fysisk udprintet eller sendt som en PDF. På den måde kan de altid kigge på listen, hvis de bliver i tvivl om noget. 

Få lavet en APB

Hvis dine medarbejdere arbejder med farlige kemikalier, kan det være en rigtig god idé at få lavet en APB. APB står for arbejdspladsbrugsanvisning: Det er et dokument som indfører medarbejdere i sikker håndtering af farlige kemikalier. Indtil 2019 var det lovpligtigt for arbejdspladser at have en APB. Det indeholder en beskrivelse af hvordan at de farlige kemikalier eller stoffer skal opbevares og håndteres på arbejdspladsen. Den forefindes sammen med sikkerhedsdatabasebladet. Det er vigtigt at APB'en er let at læse og forstå. 

Spørgsmål og opfølgninger

Det er vigtigt at skabe et miljø, hvor medarbejderne altid kan stille spørgsmål, hvis de bliver i tvivl om noget. På den måde er du sikker på, at de henvender sig, hvis der er tvivl eller lignenede. Det er især vigtigt i den første tid efter at en kollega er startet på din arbejdsplads. Derudover skal du også sørge for at lave løbende opfølgninger, hvor du sikrer dig, at alle sikkerhedsprocedurer bliver overholdt. På den måde kan hele tiden optimere forholdene og udbedrer mangler i introduktionen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE