FinansBureauet

Sådan kommer du i gang som iværksætter

Hvis man gerne vil i gang med at skabe en fremtid som iværksætter, ligger landet åbent for muligheder. I Danmark er det nemlig nemt at komme til at starte sit eget, men herefter skal man selvfølgelig selv arbejde hårdt for at få succes med projektet. Her kommer nogle bud på, hvordan du kommer godt i gang med din virksomhed.

Før du kaster dig ud i livet som iværksætter, bør du have styr på nogle grundlæggende ting. Noget vil selvfølgelig være vigtigere end andet, og det er også nødvendigt med en god fornemmelse for tingene, så du tager det oppe fra og ned. Her får du nogle ting, som du skal forholde dig til, når du starter dit eget.

CVR-nummer

Når du skal oprette din virksomhed,  vil du som det allerførste skulle have den registreret. Det sker ved, at du køber et CVR-nummer, og her findes forskellige muligheder. Du kan vælge at starte en enkeltmandsvirksomhed, hvor du personligt hæfter for alt, hvad virksomheden kan ske at tage. Det er en løsning, som ingenting koster i oprettelse, men som selvfølgelig også er forbundet med større risiko for dig personligt.

Den anden mulighed er, at du starter en IVS-virksomhed. Her betaler du et mindre beløb, men du står heller ikke personligt ansvarlig, hvis virksomheden mister penge eller går konkurs. Denne løsning er den mest oplagte, når man vil starte som iværksætter for første gang.

Du kan oprette et IVS-selskab her.                                                              

Er idéen defineret?

Du skal selvfølgelig også kigge på, om du har helt styr på den idé, du vil starte op med. Det er vigtigt at kigge på, hvor der er eventuelle huller, og hvordan du kan lukke dem bedst muligt. Hvis du kun har lavet en simpel skitse over, hvad du gerne vil, bør du overveje, om det skal defineres mere nøjagtigt. Det er altid vigtigt at gå i detaljen, så man har en klar strategi, når man starter. 

Har du styr på dine omkostninger?

Som nystartet virksomhed vil det være vigtigt at holde omkostningerne nede på et acceptabelt niveau. Det kan selvfølgelig ske på mange måder, men hovedreglen er, at du skal tænke over, hvad du bruger penge på. Du har nok ikke råd til det hele, så du bør prioritere, hvad der er vigtigst for din forretning. Det er ingen skam at sidde lidt stramt i det til at starte med.

Indretning

Du skal formentlig have et sted, hvor du sidder og arbejder. Det kan både være derhjemme til at starte med eller i et lokale, du lejer. Her bør du tænke lidt over indretningen, så du bliver motiveret bedst muligt. Det kan have stor betydning, hvordan du bygger rummet op, og du skal selvfølgelig have bedst mulige forudsætninger for at tænke kreativt. Er du på udkig efter et stort udvalg, så find stoleunderlag her og meget andet.

Medarbejdere

Det er også vigtigt at overveje, om du skal have medarbejdere ansat. Hvis det er et meget lille projekt, kan du sikkert godt selv håndtere det, men hvis du har mange bolde i luften, vil det måske være relevant at finde nogle, som har nogle andre kompetencer end dig selv. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce