FinansBureauet

Sådan gik sommerhussalget i april måned

Boligsidens nye handelstal viser, at der i april blev solgt én procent færre sommerhuse på landsplan, end der gjorde i marts måned. Se, hvordan salget gik i landets populære sommerhuskommuner.

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der i alt blev solgt 709 sommerhuse i Danmark i april måned.

Det er præcist én procent færre solgte sommerhuse end i marts måned – en forskel, som dog kun svarer til fire færre sommerhushandler i april sammenlignet med marts.

”Salgsresultatet i april er minimalt lavere, end det var i marts, så der snarere er tale om en stagnation end et decideret fald i sommerhussalget den seneste måned,” konstaterer Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ifølge Birgit Daetz har blandt andet påsken betydning for den månedlige udvikling i sommerhussalget fra marts til april.

”I år faldt påsken i april, og højtiden plejer at trække en del flere sælgere på bane, ligesom åbent-hus-arrangementerne i påskeugen bliver flittigt besøgt af de potentielle købere,” forklarer Birgit Daetz.

“Men nu, hvor vi har nået et mere normalt tempo på boligmarkedet, er det de færreste, der køber en bolig efter første fremvisning, og derfor kan resultatet af påskens fremvisninger meget vel først vise sig i maj,” fortsætter hun.

Færre solgte sommerhuse i april i år

Sommerhussalget for april i år er ikke set lavere siden 2015, hvor der den gang blev solgt 691 sommerhuse i april måned.

Ifølge Birgit Daetz er boligsalget generelt set stadig mærket af den nedgang i handelsaktiviteten, som særligt gjorde sig gældende i andet halvår 2022. Hun påpeger dog, at der er i løbet af den seneste tid har været flere indikatorer på fremgang på boligmarkedet.

”I år har vi i særligt i de seneste måneder set en let stigende aktivitet på boligmarkedet efter en periode med faldende aktivitet, og det bliver derfor også spændende at følge udviklingen i den kommende tid, hvor vi vil se, om påskens fremvisninger også udmønter sig i flere handler. Uanset hvad er markedet fortsat ved at finde sit nye normal-niveau, og der mangler lige det sidste gear, før vi er tilbage på samme niveau som før coronaperioden.”

Sådan gik april-salget i sommerhuskommunerne:

Kommune

Antal solgte april 2023

Årlige ændring

Månedlige ændring

Hele landet

709

-14%

-1%

Gribskov

57

54%

12%

Odsherred

55

-20%

-4%

Ringkøbing-Skjern

46

-8%

-6%

Varde

31

-21%

-11%

Jammerbugt

31

11%

7%

Kalundborg

30

-19%

11%

Guldborgsund

30

7%

43%

Halsnæs

26

-26%

24%

Hjørring

24

4%

118%

Syddjurs

22

-33%

-21%

Frederikssund

22

-15%

16%

Frederikshavn

19

12%

27%

Bornholm

17

0%

0%

Lolland

17

31%

13%

Norddjurs

15

15%

-6%

Tabellen viser, hvor mange sommerhuse der blev solgt i april 2023 i 15 sommerhuskommuner. Dertil fremgår den procentuelle ændring, når denne sammenlignes med april 2022 (årlige ændring) og marts 2023 (månedlige ændring). Tabellen indeholder kun kommuner, hvor der er solgt tilstrækkeligt med sommerhuse i samtlige af de målte perioder. Kilde: Boligsiden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce