FinansBureauet

Sådan finder du det billigste lån online

Sådan finder du det billigste lån online

Rigtig mange danskere vælger at søge lån online og det er der flere årsager til. De senere år er det blevet markant billigere at låne penge online og sideløbende med det, har bankerne strammet deres krav efter finanskrisen.

Den cocktail har betydet at online låneudbydere, i højere grad er blevet et sundt og konkurrencedygtigt alternativ til de almindelige forbrugslån i banken. Det store spørgsmål er hvordan du finder den billigste løsning, for den kommer ikke af sig selv. Finansbureauet gør dig klogere på hvordan du bør håndtere jagten på det billigste lån.

Start med at få overblikket

Hvis du hører til de ældre generationer, vil du vide at lånemarkedet på nettet var mildest talt uoverskueligt, for bare 10-15 år siden. Der var egentlig nok udbydere at vælge imellem, men ingen tjenester eller portaler der kunne give dig et samlet overblik.

Det er der kommet nu, hvor du hurtigt kan få overblikket på portaler som Økonomia.dk og Findino.dk. Det er to forskellige sammenligningstjenester, men hvor flere fordele går igen.

Du kan se hvilke lånebeløb og løbetider de forskellige udbydere tilbyder, hvilket er det helt centrale i ansøgningsprocessen. Det betyder at du på få minutter kan identificere kandidatfeltet af lånefirmaer. Hvad der definerer om der er få eller mange valgmuligheder, kommer vi ind på sidst i artiklen.

Udover at se disse to ting, kan du ligeledes finde informationer om alderskrav, forventede svartider, udbetalingstid, eventuelle indkomstkrav og meget mere. Alt sammen informationer, der hurtigt vil spare dig tid og indsnævre feltet til 2-4 favoritter.

Ansøgningsprocessens A-B-C

Når du har skabt dig et overblik over markedet, er det tid til at komme i gang med selve ansøgningsprocessen. Vælger du at besøge siderne Økonomia eller Findino, har du oversigten foran dig og fri mulighed for at ansøge hvor du ønsker.

A. Ansøg hos flere

Denne del af processen er afgørende for, at du vitterligt ender ud med det billigste lån. For det er ikke nødvendigvis nok at ansøge hos de udbydere, med de laveste renteniveauer. Eller der hvor ÅOP er lavest i låneeksemplet.

Begge procentsatser er kun vejledende og det er kreditvurderingen af DIG, der afgører hvilke vilkår du får tilbudt. Du skal med andre ord i gang med at ansøge hos flere udbydere, for at få indhentet lånetilbud.

I langt de fleste tilfælde, vil du mindst have 3-4 forskellige firmaer at vælge imellem og ofte flere end det. Der er altså ingen undskyldning, udover dovenskab, for ikke at komme i gang.

B. Sammenlign på rette grundlag - fokuser på ÅOP

Alt efter hvor flittig du har været i ansøgningsprocessen, bør du sidde med mindst 2-3 lånetilbud foran dig. Du vil her opleve at deres vilkår er vidt forskellige. Der vil være forskellige renter, åop og den månedlige ydelse kan endda variere.

Mange danskere vælger fejlagtigt at stirre sig blindt på renten, da det er det velkendte økonomiske begreb. Og du går ikke helt galt i byen ved at vælge den laveste rente, men du kan alligevel ende med at vælge forkert.

Renten tager nemlig ikke højde for stiftelsesomkostninger og de forskellige gebyrer du kan blive pålagt. Det gør ÅOP derimod, hvorfor det kaldes for de årlige omkostninger i procent. Du bør sammenligne på rette grundlag og det billigste lån vil være tilbuddet med lavest åop.

C. Andre overvejelser og forhold

Der er altid et men, for der kan være andre overvejelser og forhold som gør, at den laveste åop ikke er den bedste løsning for dig. Det kan være at tilbuddet har en månedlig ydelse, der er over din økonomiske ydeevne. Du må aldrig sige JA til en månedlig ydelse, der presser din privatøkonomi for meget og som ligger tæt ved dit rådighedsbeløb. Det ender galt, når du får uforudsete udgifter, for det får vi alle af og til.

Et andet forhold kan være, at visse forbrugslån online tilbyder dig muligheden for særlige fordele. Det kunne være muligheden for at sætte afbetalingen på pause i 1 måned, eller en forsikring mod arbejdsløshed. Så inden du vælger det billigste lånetilbud og underskriver med dit NemID, skal du lige sikre dig at disse forhold er indkalkuleret i din beslutning.

Hvad påvirker mine lånemuligheder?

Vi har nu vist dig den rette vej mod det bedste lån på nettet, for det skorter ikke på muligheder og udbydere. Alligevel er det meget forskelligt, hvem der kan låne hvor. Der er nemlig en række aspekter der er med til at definere dine valgmuligheder som kunde. Dem gør vi dig klogere på her.

Alderskravet: Din alder har en betydning for dine muligheder. Aldersgrænserne går typisk ved 18, 20 eller 23 år online. Få udbydere accepterer kunder på 18 år, mens 20 år er det mest almindelige. Man kan derfor sige, at jo ældre du bliver, desto flere firmaer har du at vælge imellem.

Indkomstkravet: Din indkomst er den andet centrale parameter, som altid har en stor indflydelse på lånemulighederne. Dels for hvor du kan ansøge henne og dels for om din ansøgning ender med at blive godkendt. Vi går ud fra det er overflødigt at sige, en solid fast indkomst vil give dig det bedste udgangspunkt.

Det basale: Sidst er der de basale aspekter, som at du skal være dansk statsborger og ikke må være angivet som dårlig betaler. At være i RKI, er altså ikke tilladt overhovedet.

Efter at have læst artiklen kan du nok fornemme, at der er flere begreber og elementer i spil. Du bør derfor gøre brug af de mange sammenligningstjenester online, når du skal i gang med at søge. De vil give dig et værdifuldt overblik og være en god hjælp mod det billigste lån. Men det er mindst lige så vigtigt at du selv gør en indsats, ved at ansøge hos flere firmaer. Du skulle jo gerne ende ud med det billigste lån!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE