FinansBureauet

Sådan finder du de billigste flybilletter

Højsæsonen for ferierejser er godt i gang, og mange danskere investerer tid i at finde den rigtige rejse til billige penge. Men hvordan sikrer man sig markedets bedste priser på flybilletter, og hvornår skal man slå til? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel.

Mange danskere jagter billige flybilletter, når den næstkommende ferie skal bookes. Men det kan være svært at gennemskue flyselskabernes løbende prisjusteringer og dermed skaffe sig de billigst mulige billetter. Derfor giver Spar Nord i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel seks gode råd til, hvordan du får fingre i billige flybilletter.

- Rigtig mange danskere tager på sommerferie lige om lidt, og for manges vedkommende gør rejsen et betydeligt indhug i vores privatøkonomi. Og netop fordi sommerferien er en tung post på budgettet, som vi har sparet op til i løbet af året, giver det god mening at sætte sig ned og finde ud af, hvordan vi får mest mulig ferie for pengene, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.  

1. Vær fleksibel
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel er den største tjeneste, du kan gøre dig selv i jagten på billige rejser, at være fleksibel omkring dine ønsker. Ofte er nogle ugedage nemlig billigere at rejse på end andre:

- Forretningsruter er ofte relativt billige i weekenderne, mens afgange til feriedestinationer ofte er dyrest i weekenderne – det er ganske enkelt et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Så det kan betale sig at kigge på de omkringliggende dage, når du søger efter billetter og eksempelvis rejse fra onsdag til onsdag i stedet for lørdag til lørdag, siger han og fortsætter:

- Derudover kan det smitte positivt af på priserne, hvis du er villig til at mellemlande. Det er ikke umuligt at spare 1.500 kroner per mand på at tage en mellemlanding, og det er alt andet lige gode feriepenge for en familie på fire.

Jens Nyholm fra Spar Nord peger desuden på, at selvom danskerne i disse år har rekordstore opsparinger stående på deres indlånskonti, er det ikke ensbetydende med, at de ikke ønsker at få det bedste ud af deres surt opsparede penge.

2. Vær i god tid
Bestil i god tid – men ikke i alt for god tid, lyder opfordringen fra Flemming Lundberg Poulsen:

- Optimalt set ville jeg begynde at kigge efter billetter cirka et halvt år i forvejen. Men ikke tidligere end det. For hvis du for eksempel gør det allerede et år i forvejen, så ved flyselskaberne godt, det er fordi, du absolut skal af sted på de givne datoer, og så afslører du dig selv.

Netop planlægning af ferien i god tid giver ifølge Jens Nyholm fra Spar Nord en række fordele, som er værd at prioritere:

- I forvejen har de fleste af os for vane at planlægge og indhente tilbud i god tid, når vi skal foretage større køb som for eksempel en bil eller et nyt køkken. Det samme giver mening at gøre, når vi planlægger ferier. For også her er der tale om en udgiftspost på – i mange tilfælde – adskillige tusinde kroner. Desuden har det den fordel, at du sjældent bliver tvunget ud i unødigt dyre rejser, fordi du netop har tid til at sadle om eller afsøge andre muligheder, hvis prisen på det ønskede rejsemål overstiger forventningerne.

3. Rejs mod strømmen
Er prisen den mest afgørende faktor for dit valg af rejse, kan det være fordelagtigt at rejse udenfor sæsonen, hvor chancen er større for at finde billige billetter:

- Om sommeren vil alle gerne en tur til USA, så det koster bare kassen. Til gengæld vil ingen afsted til Chicago i februar, fordi der er koldt, og det smitter uundgåeligt af på priserne, siger Flemming Lundberg Poulsen og fortsætter:

- Det samme er tilfældet med eksempelvis Thailand. Her er højsæsonen bare placeret omvendt – nemlig fra jul til marts, og dermed er der lavsæson i november. Men i november er vejret allerede begyndt at blive bedre efter regnsæsonen, så du kan sagtens være heldig med vejret alligevel.

4. Tilmeld dig nyhedsbreve
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen lancerer flyselskaberne ofte kampagner sidst på sommeren og igen henover jul og nytår, og de bliver i første omgang offentliggjort via selskabernes nyhedsbreve. Det kan derfor være en fordel at sørge for at være tilmeldt nyhedsbrevene, hvis man ønsker at komme forrest i køen, når de billige billetter bliver sat fri.    

5. Brug søgeportaler
Mange tyer til forskellige søgeportaler, når de ønsker at sammenligne flypriser. Og netop den tilgang opfordrer Flemming Lundberg Poulsen til at fortsætte med. Han driver selv søgeportalen Viviro.com, men opfordrer folk til generelt at besøge flere portaler som eksempelvis Google Flights og Momondo:

- Portalerne er gode til at skabe sig et overblik med, men omvendt kan de også være en smule uigennemskuelige hvad angår informationer om, hvad der er inkluderet i priserne. Så tjek derfor også flyselskabernes egne hjemmesider, når du søger.

- I tilfælde af aflyste afgange er det tilmed en fordel at have booket sin billet direkte gennem flyselskabet. Rejseagenter på søgeportaler er nemlig ikke altid lige så tilgængelige, når der skal løses problemer med aflyste afgange. Desuden er nogle af udsalgskampagnerne hos flyselskaberne heller ikke altid synlige på søgerportalerne, tilføjer han.

6. Slå til, når du er tilfreds
Ifølge Jens Nyholm i Spar Nord er flyselskabernes prissætninger på flybilletter meget dynamiske og dermed også uigennemskuelige for kunderne:

- Selskaberne har en interesse i at gøre prissætningerne uforudsigelige – ellers ville de dyre billetter aldrig blive solgt. 

Derfor gælder det ifølge Flemming Lundberg Poulsen også om at slå til, inden det er for sent:

- Det gælder om at slå til, når du har fundet flybilletter til en pris, som du er tilfreds med. Du ved nemlig aldrig, om de stiger eller falder lige om lidt. Så brug din mavefornemmelse og vurder, om den pris, du har fundet, er fair – og slå så til.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce