FinansBureauet

Så meget er arbejdsløsheden faldet i din kommune

En ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi.dk, viser, at ledigheden i landets kommuner er faldet siden finanskrisen. Tendensen gør sig gældende for alle kommuner på nær Fanø.
Ledighedstallene i perioden fra 2011 til 2017 viser, at arbejdsløsheden topper i 2011 sammenlignet med de seneste 10 år. Dette skyldes finanskrisens indtog i 2007.
Disse kommuner har det største fald i ledighed
Morsø Kommune vinder undersøgelsen, da arbejdsløsheden her er faldet med hele 52%. Ledighe-den er dermed mere end halveret i perioden 2011 til 2017.
Det høje fald i arbejdsløshed kan skyldes, at kommunen har mange førtidspensionister, som ikke tæller med i statistikken for ledighed. Dermed falder arbejdsløsheden i kommunen, selvom disse borgere ikke har et job netop nu.
Derudover flytter mange unge fra Morsø Kommune, når de er færdiguddannet. De unge ender der-for med at være jobsøgende i en anden kommune end Morsø. Dermed tæller de ikke som arbejdslø-se i kommunen.
I Skive og Ringkøbing-Skjern Kommune er mange arbejdsløse også kommet i job siden 2011. Kommunerne deler en andenplads, da de har haft et fald i arbejdsløshed på 48%.
Hvor står det skidt til med udviklingen i arbejdsløshed?
Udviklingen i arbejdsløshed ser generelt rigtig positiv ud for Danmarks kommuner. Men én kom-mune skiller sig ud. Fanø er den eneste kommune i landet, som har en stigning i arbejdsløshed fra 2011 til 2017.
Mange faktorer kan være grundlag for denne negative udvikling. For eksempel er der ikke lige så mange job på en ø, som der er på fastlandet. Fannikkere kan tage færgen ind til fastlandet, men
mange synes, at det er for besværligt. Dermed skaber transporten mellem fastlandet og øen grundlag for arbejdsløshed.
Se hvordan det går med udviklingen i arbejdsløshed i din kommune her, hvor du også finder hele undersøgelsen.

Af Kristina Damm

Mikonomi.dk 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Mikonomi

Følg på:

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt