FinansBureauet

Så mange kroner blev der handlet boliger for i landets kommuner i 2017

Der blev handlet boliger for næsten 30 milliarder kroner i Københavns Kommune sidste år. Det er 64 gange mere end der blev handlet for i Læsø Kommune. Det viser en oversigt fra RealMæglerne og BoligOne.

174 milliarder kroner. Så mange penge blev der handlet ejerboliger for sidste år. Det er knap 15 procent mere end i 2016. Og omkring 116 procent mere end der blev handlet for tilbage i 2012. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne på baggrund af data fra boligsiden.dk

Men der er stor forskel på, hvor stort et læs de enkelte kommuner landet over trækker på boligmarkedet. Mens der i Københavns kommune blev solgt ejerboliger for næsten 30 milliarder kroner, blev der kun handlet boliger for beskedne 47 millioner kroner i Læsø kommune i løbet af hele året.

Til sammenligning blev den dyreste villa, der blev solgt sidste år, handlet for en pris på 40 millioner kroner. Villaen ligger på Vedbæk Strandvej 316 i Vedbæk, som hører til Rudersdal kommune. Trods den høje salgspris udgjorde salget af villaen dog mindre end en procent af det samlede handelsprovenu i Rudersdal kommune i 2017.

Den største fremgang i salget sidste år oplevede Lemvig kommune med en fremgang på 50 procent i forhold til året før. På de næste pladser følger Ishøj og Sønderborg kommune. ”At fremgangen er så bredt funderet, at de tre kommuner med størst fremgang har så forskellige geografiske lokaliteter, vidner om, at opsvinget på boligmarkedet efterhånden er meget bredt funderet”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Også kommuner som Bornholm, Odder, Vesthimmerland, Faxe, Lolland, Svendborg og Fredericia kommune har oplevet stor fremgang, mens blandt andre Glostrup og Middelfart kommune har måttet registrere en tocifret tilbagegang.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt