FinansBureauet

Så mange boliger sælges over, under og til udbudsprisen

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at flest boliger bliver solgt for en lavere pris end den pris, de er udbudt til.

Hvis du skulle byde på en bolig til salg, ville du så forvente at skulle byde over, under eller præcis den pris, som boligen er sat til salg for?

Dét spørgsmål er der nok mange boligkøbere, der overvejer, før de byder på drømmeboligen. Og det tyder på, at flest i første omgang forsøger sig med at byde under udbudsprisen, hvor mange faktisk også har succes med det.

Således viser en ny opgørelse fra Boligsiden, at eksempelvis 73,7 procent af de villaer og rækkehuse, som blev solgt i april i år, blev solgt for færre penge, end de var udbudt til.

Tilsvarende blev 69,5 procent af de solgte ejerlejligheder i april solgt for under udbudsprisen, mens det samme gjorde sig gældende for 68,1 procent af de solgte sommerhuse i april.

”Typisk vil de fleste boligsælgere nok gå efter at forhandle boligen ned i pris med henblik på at gøre sig en lidt bedre handel. Det er de fleste boligsælgere også forberedt på, hvorfor mange prissætter boligen lidt højere end deres smertegrænse, og så gælder det jo så om, at køber og sælger når til enighed om, hvor meget prisen skal ned, og om den overhovedet skal ned. Men vi ser oftest, at flest boliger bliver solgt til en lavere pris, end de er udbudt til,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Og i tider, hvor der enten er flere eller færre købere om buddet, så vil andelen af boliger, som enten sælges til under udbudsprisen rykke sig. Det så vi eksempelvis, da markedet var glohedt under corona, hvor andelen af boliger solgt under udbudsprisen var rekordlav, mens der omvendt var rekordmange salg over udbudsprisen.”

”Tilsvarende så vi en større andel af boliger, som blev solgt til under udbudsprisen, tilbage i slutningen af 2022, hvor der både var energikrise, tårnhøj inflation og stigende renter. På den måde er denne type af opgørelse et godt pejlemærke for boligmarkedets vilkår på et givent tidspunkt. Og når vi sammenligner med tidligere, så ligger normalen for andelen af boliger solgt på underbud cirka omkring de 70 procent, som det er tilfældet nu, hvilket tyder på, at der aktuelt er en fin balance mellem boligkøbere og -sælgere.”

Vidste du, at du kan se, hvor meget der i gennemsnit bliver givet i prisnedslag for de boligtyper og i de områder, du interesserer dig for? Klik her og se udviklingen i nedslag på Boligsidens Markedsindeks.

Andel af boliger solgt under, til og over udbudspris i april 2024:

Boligtype

Solgt under udbudspris

Solgt til udbudspris

Solgt over udbudspris

Villaer og rækkehuse

73,7%

20,7%

5,6%

Ejerlejligheder

69,5%

24,5%

6,1%

Sommerhuse

68,1%

23,5%

8,3%

Tabellen viser andelen af boliger, som er solgt hhv. under, til og over udbudspris i april 2024 i Danmark fordelt på boligtype. Kilde: Boligsiden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce