FinansBureauet

Så lang tid skal du udleje sommerhuset for at tjene købet hjem

Hvis du er på jagt efter et sommerhus, kan udlejning i nogle uger om året være med til at få budgettet til at gå op. Boligsiden.dk har regnet ud, hvor i landet du hurtigst kan tjene pengene på dit sommerhuskøb hjem.

Går du og sysler med planer om at købe et sommerhus? Så har du sikkert også overvejet, hvordan du skal få råd til det. Ét er, at du kan låne 75 procent af købssummen i dit realkreditinstitut og resten i banken. Noget andet er, om du skal bruge sommerhuset selv, eller om du skal leje det ud for at tjene nogle af dine penge hjem igen.

På baggrund af sommerhuspriser fra Boligsidens Markedsindeks og priser for sommerhusudlejning fra Feline.dk, har Boligsiden.dk hjulpet dig lidt på vej. Her får du en oversigt over, hvor mange uger du i forskellige sommerhusområder skal leje sommerhuset ud for at tjene købet hjem.

”Hvis du hurtigst muligt vil tjene sommerhuskøbet hjem, skal du købe sommerhus i Rødby på Lolland, hvor du skal leje sommerhuset ud i 116 uger, lidt over to år, for at tjene hele købssummen hjem. Køber du derimod i Hornbæk, skal du være noget mere tålmodig. Her skal du leje ud i 382 uger, mere end syv år, før dit køb er tjent hjem,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Se sommerhuse til salg i hele Danmark.

Du må ikke udleje hele året
I praksis vil det dog tage noget længere tid at tjene købet hjem uanset, hvor i landet du køber. For reglerne for udlejning af sommerhuse siger, at du fra 1. oktober til 31. marts kun må leje sommerhuset ud i op til 13 uger. Desuden kan du maksimalt tjene 40.000 kroner skattefrit om året.

”Begge restriktioner forlænger den tid, det tager at tjene sommerhuskøbet hjem, ligesom der sikkert er nogle uger om året, hvor du selv vil bruge sommerhuset, eller hvor du ikke kan finde lejere. Det er nok også de færreste, der regner med at tjene alle pengene hjem på udlejning. Men holder du dig omkring 40.000 kroner i lejeindtægt om året, kan det i nogle tilfælde være nok til at betale både afdrag og renter til bank og realkreditinstitut, så du reelt sidder i dit eget sommerhus uden udgifter. Beregningerne kan derfor især bruges som indikator på, hvor i Danmark du skal vende blikket, hvis du er særlig interesseret i at få reduceret egne udgifter til sommerhuset,” siger Birgit Daetz.

Mangel på sommerhuse til udlejning
Beslutter du dig for at leje dit sommerhus ud, så har du rigtig gode chancer for at finde lejere, og udlejningsbranchen skriger på at få flere sommerhuse til udlejning. Tidligere på året slog direktør i Feriehusudlejernes Brancheorganisation Carlos Villaro Lassen fast, at branchen ikke kan matche efterspørgslen, og derfor er udlejningsbureauerne hele tiden på jagt efter nye udlejningshuse.

Den efterspørgsel kan komme dig som køber til gode, påpeger Birgit Daetz.

”Tidligere på året lavede vi en afstemning på Boligsiden.dk, hvor vi spurgte vores brugere, om de ville leje deres sommerhuse ud. 44 procent svarede, at det ville de gerne. Der er altså stor vilje til at leje ud, og drømmer du om at købe et sommerhus, kan en lejeindtægt være det, der kan få budgettet til at gå op, og det behøver på ingen måde at udelukke, at du selv kan bruge det.”

Klik her for at se, hvad det i gennemsnit koster at leje et sommerhus, og hvad den gennemsnitlige købspris i samme område er. Se også, hvor mange uger du skal udleje for at tjene pengene hjem igen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce