FinansBureauet

Så blev rekorden officiel -flest handler i 2020

Salget af parcelhuse slog rekord i 2020. Vi har længe vidst, at det trak den vej, men her til morgen har Danmarks Statistik sendt den ende lige bekræftelse ud. Der er således aldrig før blevet handlet så mange parcelhuse som i 2020, hvor vi nu har 55.582 handler fra januar til november. Det betyder også, at markedet har hele december til at lægge på i. Godt nok er december traditionelt en mere stille måned på boligmarkedet, men intet har været normalt i år. Det hidtidige rekord er fra 2006 og var på 49.285 handler.

Ser vi på ejerlejligheder er rekorden ikke i hus endnu. Det skal den dog nok komme. Fra januar til november er der solgt 19.393 lejligheder. Det tilsvarende tal for 2017 er 19.135 så hvis der i 2017 blev solgt flere lejligheder i december vil rekorden ikke være hjemme. Det er der dog intet der tyder på. Efterspørgslen har været stor også på lejligheder i 2020, hvilket kan tilskrives lave renter, negative indlånsrenter, stigende reale indkomster og et meget lavt boligudbud.

Den store aktivitet på boligmarkedet har naturligvis også medført store prisstigninger. I november steg priserne på lejligheder således med 7,4 pct. målt på året  mens priserne på parcelhuse steg med 5,3 pct. Ser vi fremad er det svært at få øje på, hvorfor boligmarkedet ikke skal fortsætte. Der er intet der tyder på, hvilket dagens tal bekræfter, at markedet har bremset op som følge af den vanlige vinterstilhed. De faktorer der driver markedet såsom lave renter og stigende indkomst ser ud til at fortsætte. Herudover viser tillidsindikatorer for økonomien, at danskerne ikke er specielt bekymret for nedlukning 2.0. Vi har alle lært, at økonomien kommer sig hurtigt efter en nedlukning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce