FinansBureauet

S10 er Samsungs bedste telefon - men er det nok?

Elektronikgiganten Samsung har oplevet et fald i salget af mobiltelefoner. Med lanceringen af Galaxy S10 skal udviklingen vendes.

20. februar 2019 lancerede Samsung en ny serie af Galaxy-telefoner, der består af modellerne Samsung Galaxy S10e, S10 og S10+. De tre modeller markerer en teknologisk landvinding hos den sydkoreanske techgigant, som blandt andet betyder væsentligt bedre kamera, batterilevetid og sikkerhed, samtidig med at der er sat en pris på S10, der er konkurrencedygtig med andre topmodeller.

Håbet hos Samsung er, at især S10 og S10+ skal puste liv i salget af deres mobiltelefoner, som har været faldende i løbet af det seneste år. Ifølge flere uafhængige  internationale analysebureauer faldt Samsungs salg med 13 procent i Q3 2018, og det har givet anledning til rynkede pander hos ledelsen. Godt nok er Samsung stadig det mest sælgende brand indenfor mobiltelefoner, men Huawei og Xiomi bider dem i haserne. Huawei oplevede en stigning i salget på hele 32 procent i samme periode, som Samsungs salg faldt, og den kinesiske producent er nu det tredjemest sælgende brand - lige efter Apple, som også oplever stagnerende salg.

En af årsagerne er, at de to kinesiske producenter spytter high-end telefoner ud til en pris, som de to traditionelle markedsledere ikke kan, eller vil, matche. Situationen bliver ikke bedre af, at Huawei og Xiomi teknologisk er kommet på højde med Samsung og Apple.

Det er denne udfordring Samsung skal håndtere, og svaret er de tre nye modeller S10e, S10 og S10+. Hvis man alene ser på specifikationer, er det S10 og S10+, der er udset til at skulle kæmpe om forbrugernes gunst. Begge telefoner leverer skærme i topklasse - S10 har en buet QHD+ Super Amoled Infinity skærm på 6,1 tommer med en opløsning på imponerende 3040 x 1440 pixel. S10+ har en skærm på 6,4 tommer med samme opløsning som S10’eren - 3040 x 1440 pixel.

Kameraet er et af de områder, forbrugerne fokuserer mest på, når de skal vælge en ny telefon. Vi tager billeder som aldrig før, og hvor vi for nogle år siden bare syntes det var smart, at man altid havde et kamera ved hånden, kræver forbrugerne nu knivskarpe billeder og lynhurtige kameraer. Det leverer Samsung Galaxy S10, som begge har triple-bagkamera:12 MP, 12 MP zoom samt 16 MP ultra-wide. På S10 finder man en 10 MP linse på fronten, mens S10+ har et dual frontkamera med en10MP linse samt en 8 MP ultra-wide linse. 

S10e har en lidt ringere skærm, der måler 5,8 tommer og har en opløsning på 2280 x 1080 pixel, hvilket dog stadig placerer den i toppen af dagens telefoner. Der er også sparet til på kameraet, som er et dual kamera med en 12 MP linse og en 16 MP ultra-wide linse samt en 10 MP linse på fronten. Det er dog en helt klar strategi fra Samsung at have en model med i sortimentet, der ligger lidt lavere på specifikationer, fordi det får prisen på S10e ned, hvilket vil tiltale især det yngre publikum.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt