FinansBureauet

Røde tal på kontoen? Sådan får du flere penge imellem hænderne

Har du en privatøkonomi, der knap nok hænger sammen, og står du hver måned og må leve af havregryn og studentermad i den sidste uge, fordi kassen er tom? Så får du her gode råd til at få flere penge imellem hænderne, så du kan få din økonomi til at hænge sammen. Lad os dykke ned i det.

Få styr på dit budget

Det er først og fremmest vigtigt, at du får styr på dit budget. Dermed er du bedre sikret imod røde tal på kontoen, da du netop ved, hvor højt dit månedlige rådighedsbeløb er. Hvis du ikke ved, hvor mange penge du har, efter du har betalt alle regninger, så kan du gøre det ganske enkelt. Du skal blot samle alle udgifter på et stykke papir og trække disse fra din samlede indkomst. 

Derefter kan du med fordel oprette en budgetkonto og en madkonto, hvis du ikke allerede har gjort dette, og hver måned overfører penge til disse fra din lønkonto. Udgifter til a-kasse, termin og fagforeninger bliver oftest opkrævet kvartalvis, så her skal du blot dele beløbet i tre, så ved du, hvor meget du skal overføre hver måned.   
Hvis du ikke allerede har en opsparing, bør du oprette en med det samme og så småt begynde at lægge penge til side hver måned – dermed får du med tiden en opsparing, der kan sikre dig, at du har råd til uforudsete udgifter.

Afdrag din gæld hurtigere

Hvis du afdrager på gæld og eventuelt til flere kreditorer, kan du med fordel afdrage hurtigere på din gæld. Når du afdrager hurtigere på din gæld, er du med til at forøge dit månedlige rådighedsbeløb, og du får derigennem flere penge imellem hænderne. 
Du kan med fordel benytte dig af sneboldmetoden, hvis du vil afdrage hurtigere på din gæld. Det er en enkel metode, hvor du starter med at afdrage på de mindste gældsposter. Det betyder, at du hurtigere får forøget dit rådighedsbeløb, som du så kan bruge på at afdrage yderligere på dine andre gældsposter til, du er blevet gældsfri.  

Tag et ekstra job

Arbejder du på deltid, og har du mod på at arbejde mere? Så kan du først og fremmest høre din arbejdsplads, om du har mulighed for at tage ekstra timer. Alternativt kan du også overveje at finde et ekstra job og dermed forøge din indtægt og få ekstra penge i kassen. 
Har du et fuldtidsjob, kan det naturligvis være en udfordring at skulle tage et ekstra job på sig – overvej derfor grundigt om dette er en løsning for dig. Men ser du det som en løsning, kan du påtage dig et job på kontraktbasis eller freelancebasis inden for et felt, som du er dygtig til eller brænder for. Dermed bliver det også nemmere for dig at arbejde disse ekstra timer, hvor du normalt holder fri. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt