FinansBureauet

Rentestigninger giver færre lånetilbud

Det har været langet en del færre lånetilbud over skrankerne i de danske realkreditinstitutter i november måned, sammenlignet med de forudgående måneder. Det viser spritnye tal fra Finans Danmark her til morgen. De danske realkreditinstitutter udleverede således 27.234 lånetilbud i november. Om end, at aktivitetsniveauet er en del lavere end det ellers har været det seneste halve år, så er det forventet i lyset af stigninger i renteniveauet. Renten på den toneangivne fastforrentede obligation med og uden afdrag er 1 pct., imens den fra midt august til midt oktober lød på 0,5 pct.

De danske realkreditlåntagere er således godt vandt, og på trods af, at 1 pct. fortsat er en meget lav fast rente i 30 år, så er det en stigning på 100 pct. fra en rente på 0,5 pct. Nogle af de afventende kunder håber på, at renteniveauet igen falder. Faktisk er der mange der ligger med åbne tilbud, bl.a. fordi man i enkelte medier har kunnet få den opfattelse, at det kunne være en god vente med at slå til. På den anden side har vi haft en rekordstor konverteringsbølge i løbet af 2019, og mange har derfor allerede slået til. Når det er sagt, så er der fortsat mange kunder, der kunne opnå en besparelse ved at omlægge deres fastforrentede lån til et nyt. Dertil kan det for nogen give mening af gå fra variabel til fast rente, nu hvor renteniveauet er lavt. Hvorvidt det er en god idé at omlægge er individuelt, og det tager vores rådgivere højde for. Blandt andet er kundens tidshorisont afgørende. Når man skal omlægge sit lån kan det ofte være en god ide, at komme hele vejen rundt om ens økonomi. De lave renter betyder eksempelvis, at prognoserne for ens pensionsudbetalinger ser dårlige ud, så for nogen vil det være oplagt at skyde rentebesparelsen ind på pensionsordningen.  

Aktivitetsniveauet i realkreditmarkedet i november er dog ikke lavt, når vi sammenligner med november-måneder tilbage i tid. Her skal vi tilbage til 2014 for at finde et højere niveau. Samtidig kan vi allerede nu slå fast, at der i år samlet udleveres det største antal lånetilbud siden 2005. I årets første 11 måneder har realkreditkunder samlet modtaget 381.918 lånetilbud, hvilket er næsten dobbelt så mange sammenlignet med samme periode i fjor.

ANNONCE
Del

Seneste nyt