FinansBureauet

Registrer din boligs elvarme og spar op til 9.000 kroner årligt

I årtier har elvarme haft ry for at være den dyreste metode til at varme boligen op, men der kan være mange penge at spare, hvis din bolig er registreret som elopvarmet. Det skriver Spar Nord. NRGi Elsalg guider til, hvordan du får lempet afgiften på elvarme.

Hvis din helårsboligs primært bliver opvarmet med el, kan du få nedsat elafgiften på den del af dit forbrug, der er højere end 4.000 kWh. Den 1. maj 2018 blev elafgiften sænket med 82,13 øre pr. kWh for boliger med elvarme, og det betyder store besparelser for landets ca. 120.000 husstande med elradiatorer. For en familie i et almindeligt parcelhus svarer det til en besparelse på over 2.500 kroner om året, mens en primært elopvarmet bolig med et forbrug på 15.000 kWh til opvarmning årligt kan se frem til en besparelse på op til 9.000 kroner.

For at få glæde af den lavere afgift skal du registrere din bolig som elopvarmet i det landsdækkende Bygnings- og Boligregister BBR.

- Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du allerede får en afgiftsreduktion, skal du kontakte dit elselskab. De kan oplyse, om din bolig er registreret som elopvarmet, og om afgiftsnedsættelsen er trukket fra på din elregning. Hvis dit hjem ikke er registreret med elvarme som primær opvarmningskilde, skal du kontakte din kommune og udfylde en ansøgningsformular til BBR. Når registreringen er godkendt, tager du fat i dit elselskab, som sørger for, at du får reduceret afgiften, fortæller Lene Krakau, direktør for kundeservice i NRGi Elsalg.

Luft til luft-varmepumpe som supplement 
En luft til luft-varmepumpe er også eldrevet, men den udnytter strømmen mellem tre til fem gange så godt som dine elradiatorer. Derfor kan det være en fordel at overveje at supplere elradiatorer med en luft til luft-varmepumpe. Hvis man gør det, vil der kunne opnås en besparelse på mellem 30 til 50 procent af det nuværende elforbrug, som går til varme.

- En luft til luft-varmepumpe er billig i drift, da den producerer omkring 4 kWh varme for hver kWh el, som den bruger. Varmepumpen koster typisk mellem 15.000 og 40.000 kroner at få installeret, men udgør en investering, som du hurtig kan tjene hjem igen på reduceret elforbrug. Installerer du varmepumpen i dit elopvarmede sommerhus, kan du desuden holde en fornuftig temperatur året rundt, så fugt og lugt undgås, uden at elregningen løber løbsk, fortæller Lene Krakau og afslutter:

- Ud over en besparelse på elregningen sikrer luft til luft-varmepumper nemlig også et bedre indeklima, da den skifter og sommetider renser luften. Så alt i alt er det en god investering for både beboernes velbefindende og deres bankkonto.

Sådan får du afgiftsnedsættelse på elvarme

  • Din bolig skal registreres som elopvarmet i Bygnings- og boligregistret (BBR). Du kan kontakte din kommune her.
  • Når din bolig er registreret som elopvarmet i BBR, skal du kontakte dit energiselskab. De vil registrere din bolig som elopvarmet, og du kan herefter se den lavere elafgift på din elregning.
  • Er du i tvivl, om din bolig er registreret som elopvarmet i BBR, kan du tjekke din adresse her.

Kilde: Spar N

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce