FinansBureauet

Range Rover Velar og Jaguar F-PACE fornyes

Range Rover Velar fornyes i modelår 2019 . Blandt nyhederne er to nye motorer og yderligere sikkerheds-og komfortudstyr. Også bestselleren Jaguar F-PACE får et markant løft.

Range Rover Velar – verdens smukkeste bil – kan nu bestilles i 2019 versionen. Kendetegnende for den nye version er, at motorpaletten udvides med en ny benzin- og dieselmotor og at mængden af sikkerheds-og komfortudstyr øges.

Allerede nu har Range Rover Velar en anseelig mængde sikkerheds-og komfortudstyr. Men i 2019 versionen er adaptive cruise control med steering control, der fungere mellem 0-180 km/t, nu standard. Systemet benytter det allerede eksisterende adaptive cruise control funktionalitet med lane centering, der sikrer at bilen forbliver midt i kørebanen, og samtidig sikre afstand til den forankørende.

Det radarbaserede High Speed Emergency Braking system forhindre kollision, når farten er mellem 10 og 160 km/t. Systemet reagerer med at alamere føreren og endelig bremse bilen, hvis der er umiddelbar fare for kollision.Desuden er det nu standard på alle Range Rover Velar med bakkamera, parkeringshjælp både for og bag.

Yderligere er det nu muligt at få Adaptive Dynamics systemet. Ved at registrere hjulenes bevægelser op til 500 gange i sekundet og karisseriet op til 100 gange i sekundet, tilpasses affjedringen til kørestilen.

Range Rover velar kan nu også tilbydes med luftaffjedring på alle V6 versioner, samt for benzinversionen med 250 og 300 hk benzin.

På motorsiden sker der også nye ting. I 2019 versionen er det muligt at få en en 3.0 liters dieselmotor,der yder 275 hk og har et moment på 625 Nm supercharged.

Alle benzinmotorer er i øvrigt udstyret med partikelfilter der gør dem endnu renere.

Jaguar F-PACE får endnu lækrere kabine

Mens nyhederne i Range Rover Velar fortrinsvis skal findes under kølerhjelmen – er det indenfor i kabinen på Jaguar F-PACE, at opdateringerne skal findes.

F-PACE er jo den bedst sælgende Jaguar, og er den bil, der for alvor har fået nye kunder til at kigge i retning af Jaguar. 80 procent af alle kunder, der køber en F-PACE har ikke tidligere været Jaguar kunder, og modellen har i den grad været værdifuld for udbredelsen af Jaguar.

2019 versionen, der allerede kan bestilles har beholdt alle de dyder, der har gjort den populær. Det er stadig en af de mest sportslige SUV og har et udseende, der matcher. Det er derfor indenfor at nyhederne står i kø hos Jaguar F-PACE. Blandt andet får den nu det elegante Touch Pro infotainment system med 10 tommer skærm. Desuden er det nu muligt at få den med slanke sportssæder, der blandt andet byder på 14 vejs justering. Detaljen er også tilgodeset i nyeste aftapning af Jaguar F-PACE. Rammeløst bakspejl, oplyste indstigningspanler med Jaguarnavn, premium måtter og sædeknapper i krom er blot nogle af de nye eksklusive features, der har fundet vej til den nyeste version af F-PACE.

Men der er også en del nyt sikkerhedsudstyr i F-PACE – noget den deler med Range Rover velar. Det betyder at den blandt andet har fået adaptive cruise control med steering control, der fungere mellem 0-180 km/t. Systemet benytter det allerede eksisterende adaptive cruise control funktionalitet med lane centering, der sikrer at bilen forbliver midt i banen, og samtidig sikre afstand til den forankørende.

Desuden her den det radarbaserede High Speed Emergency Breaking system, der forhindre kollision, når farten er mellem 10 og 160 km/t. Systemet reagerer med at alamere føreren og endelig bremse bilen, hvis der er umiddelbar fare for kollision.Desuden er det nu standard på alle F-PACE med bakkamera og parkeringshjælp både for og bag.

At vælge det korrekte sikkerheds -og komfortniveau kan være svært. Men det har Jaguar nu gjort meget enkelt med en række sikkerhedspakker, der kan tilkøbes.

Park Pack inkluderer park assist, Jaguars 360 graders Parking Aid og Rear Traffic Monitor. Drive pack inkluderer Adaptive Cruise Control med Stop & Go systemet, blind spot assist og High Speed Emergency Breaking, mens den såkaldte Driver Assist pack blandt andet indeholder 360 graders surround kamera og Adaptive Cruise Control med steering assist.

Om opdateringen af F-PACE siger Nick Collins – vehicle Line Director.

Den brutale fætter

”F-PACE er blevet anerkendt over hele verden og har 70 internationale Awards med sig. Nu har vi opdateret vores bedst sælgende SUV med forbedret sikkerhedsteknologi og mere komfort. Alle disse ændringer er noget som vores kunder forventer i en Jaguar”.

F-PACE er også netop blevet præsenteret i den hidtil heftigste version. Nemlig den 550 hk SVR version, der debuterede på new York Auto Show tidligere i år.

Den er udstyret med en heftig supercharged V8 motor, der accelerere fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder og først stopper når speedometeret viser 283 km/t. SVR er udviklet af Special Vehicle Operations (SVO) og er i den grad blevet gjort klar til top performace. Der er specielle hjulophæng, nye lette 21 og 22 tommer alufælge, kraftigere bremser og aerodynamiske detaljer, der gør bilen til den ultimative køremaskine. Indvendigt er den udstyret med specielle sportssæder og et særligt gearskifte, der fremhæver bilens sportslige egenskaber.

Prisen på F-PACE begynder ved 523.426 kroner for den billigste version med 163 hk diesel.  

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt