FinansBureauet

Prognose: Boligsalget stiger med 9,5 procent i 2017

Salget af ejerboliger vil runde 77.800 i indeværende år, svarende til en stigning på 9,5 procent i forhold til 2016. Det viser en frisk prognose fra RealMæglerne og BoligOne

Det har været et flot år på ejerboligmarkedet. I årets første 11 måneder er der solgt knap 9,5 procent flere boliger end i tilsvarende periode sidste år. Og fortsætter tendensen i december måned også, vil det samlede boligsalg i 2017 havne på 77.802 (ekskl. Andelsboliger). Det er 6.725 mere end i 2016. Og alene i årets første 11 måneder er der solgt flere boliger end hele sidste år. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne på baggrund af data fra boligsiden.dk.

Undersøgelsen viser, at selvom salgsfremgangen er landsdækkende, er fremgangen mindst markant i og omkring København, hvor fremgangen holder sig under 5 procent. Den procentvise fremgang er størst på Bornholm, med en stigning på hele 32 procent, mens landsdelene Vest- og Sydsjælland samt Sydjylland kan fremvise en salgsfremgang på omkring 15 procent.

”Ejerboligmarkedet har haft et rigtigt flot år med udsigt til en salgsfremgang på næsten 10 procent. Og det er værd at bemærke, at salgsfremgangen er landsdækkende, og at det ikke længere er hovedstadsregionen, som trækker læsset”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Undersøgelsen viser, at målt på boligtyper har salgsfremgangen været størst for villaer og rækkehuses vedkommende. Hvor der i 2016 blev solgt 43.314 villaer og rækkehuse, er der udsigt til i 2017 at blive solgt 47.710 svarende til en fremgang i salget på 10,1 procent. Også her er den procentvise fremgang størst for Bornholm og mindst for København By og Københavns Omegn. 

Mønstret går igen når man kigger på solgte ejerlejligheder. Prognosen tilsiger en salgsfremgang på 3,5 procent i 2017, med den største procentvise fremgang på Bornholm og en fremgang i København By (og Vestjylland) på beskedne 0,5 procent. Østsjælland står til en tilbagegang på 5,1 procent. Lejlighedsmarkedet i København har igennem en årrække oplevet en voldsom fremgang, og selvom priserne, ifølge den seneste kvartals opgørelse fra Finans Danmark, stadig stiger, så er fremgangen i styksalget ved at ebbe ud.

Sommerhusmarkedet fremstår som den helt store vinder i indeværende år, med udsigten til en fremgang i salget på hele 22,8 procent. Alle landsdele med store sommerhusområder har oplevet markant salgsfremgang. ”Sommerhusmarkedet har været begunstiget af en række positive nyheder i 2017 bl.a. i form af nye regler for benyttelse af sommerhuse og nye lånegrænser for realkreditlån. Og det har gavnet markedet i hele landet”, forklarer Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Del