FinansBureauet

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Økonomien vejer tungest, når vi vælger grønne energiløsninger. Det er konklusionen i en ny Megafon-måling for NRGi og Spar Nord, som undersøger danskernes energiforbrug i 2018. Her kommer det til udtryk, at økonomi spiller en større rolle end bæredygtighed i danskernes grønne valg.

I en ny Megafon-undersøgelse for NRGi og Spar Nord svarer 70 procent af de adspurgte, at de kunne finde på at investere i vedvarende og miljøvenlige energikilder, fordi det er en investering, hvor de kan spare penge. Ser man på samme besvarelse for bæredygtighed, tilskriver 66 procent det betydning:

- Men heldigvis hænger de to faktorer som regel sammen. Ofte vil der nemlig være en god økonomisk investering i at tænke i grønne tiltag som eksempelvis at investere i solcelleanlæg eller varmepumper.

Gode forudsætninger for investering
Den samme tendens ser man, når danskerne skal vælge anden varmekilde til hjemmet. Her svarer 38 procent nemlig, at den vigtigste årsag til, at de skulle skifte til en anden varmekilde i hjemmet er, at de sparer penge på varmeforbruget, mens 21 procent mener, at det er vigtigst, at det bidrager til et grønnere miljø. Der er således ingen tvivl om, at økonomien vejer tungest, når vi vælger grønt, og det er til trods for, at danskerne har fået flere penge mellem hænderne:

- Der er i øjeblikket en overvejende positiv økonomi i Danmark, da vi blandt andet ser en tendens til, at danskerne har større opsparinger end tidligere, samtidig med at der er reallønsfremgang, beskæftigelsen er rekordhøj, og at der er rigtig gode muligheder for at låne penge i dag, forklarer chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm og fortsætter:

- Derfor er der også gode forudsætninger for at investere i vedvarende energikilder. Og vi kan således håbe, at det solide økonomiske fundament kan bidrage til, at danskerne i endnu højere grad er villige til at betale lidt ekstra for at få en mere bæredygtig løsning de kommende år. Selvom det kan virke som en dyr affære, kan det nemlig være en ganske fornuftig investering, da det ofte vil vise sig både at være den bedste løsning for pengepungen og miljøet.

Også Benny Hebsgaard er optimistisk i forhold til danskernes fremtidige investeringer i grønne energikilder:

- Vi kommer til at se mange interessante bud på nye, bæredygtige energikilder i løbet af de næste par år, hvor blandt andet teknologien inden for batterilagring af energi vil blive forfinet. Det vil forhåbentlig også bidrage til, at forbrugerne får lyst til at investere i bedre og mere bæredygtige løsninger fremadrettet, slutter han.

Udover økonomi og bæredygtighed viser undersøgelsen desuden, at danskerne også kunne finde på at investere i vedvarende og miljøvenlige energikilder, fordi de gerne vil eje det nyeste på markedet. Her har 9 procent svaret, at det kunne være en årsag til at foretage investeringen.

Kilde: Spar

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt