FinansBureauet

Potentiale i FLSmidth

FLSmidth & Co er blevet straffet på børsen på det seneste, men rummer et betydeligt potentiale både på kort og på lang sigt.

Potentiale i FLSmidth

Ordreindgangen steg med 29 %, ordrebeholdningen med 6 %, omsætningen med 17 %, driftsresultatet med 10 % og resultatet før skat med 39 % i forhold til første kvartal sidste år. Lyder ikke ligefrem som et selskab i krise. Og det er FLSmidth så bestemt heller ikke. Men det skulle man ikke desto mindre tro, på baggrund af aktiemarkedernes reaktion på ovennævnte regnskab.

Nu er der ganske vist i forvejen ikke ligefrem jubelstemning på aktiemarkederne, og det går især ud over de konjunkturfølsomme aktier. Da indtjeningen og omsætningen samtidig lå en smule under analytikernes forventninger, blev tommelfingeren meget hurtigt vendt nedad.

Men for det første synes aktiemarkedet næsten kronisk at overvurdere koncernens konjunkturfølsomhed, og for det andet har markedet klart overreageret på regnskabet. Forventningerne til årsregnskabet blev trods alt fastholdt, og selv om ikke mindst Bulk-divisionen halter lidt efter forventningerne, er der absolut ingen alarmklokker der ringer. I det omfang der kan registreres tilbagegang skyldes det udskudte, og ikke aflyste, investeringer.

Som konsekvens af den faldende aktiekurs og de fastholdte forventninger, handles aktien nu meget billigt målt på forventet P/E, ligesom det direkte afkast nu også er pænt højt. Hvis aktiemarkederne rebounder, vil FLSmidth derfor på kort sigt formentlig være et af de selskaber, der stiger mest. Og på lang sigt forbliver FLSmidth & Co en af de mest attraktive eksponeringer mod emerging markets. Kurstarget 480

Disclosure: Claus Forrai ejer aktier i FLSmith. Investeringshorisonten kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce