FinansBureauet

Playa Grande - Verdens bedste ukendte golfbane

Historien om Plays Grande er historien om verdens bedste golfbane, der efter 40 års lidelser endelig er parat til at droppe sin status som stort set ukendt.

Playa Grande - Verdens bedste ukendte golfbane

Robert Trend Jones opfandt ikke golfbane arkitekturen, det virker bare sådan.

Sådan beskriver World Golf Hall of Fame en af golf historiens mest legendariske golfbane arkitekter. I sin næsten 70 årige karriere nåede han at designe og redesigne mere end 500 baner. Herunder 21 baner der er blevet brugt til U.S. Open, 12 baner der er blevet brugt til PGA og seks baner der er blevet brugt til the World Cup. Også Valderrama, hvor Ryder Cup blev afholdt i 1997, hører til blandt de baner, han har designet.

Adspurgt om hvilke af de mange baner han designede han var mest stolt af, svarede han altid undvigende: "Mine golfbaner er som mine børn. Jeg har aldrig kunnet vælge en frem for de andre". Men overfor sine nærmeste venner afslørede han, at der var en bane, der aldrig kunne toppes af nogen anden: Playa Grande.

Playa Grande ligger i et meget afsides område på nordkysten af den Dominikanske Republic, næsten halvanden times kørsel fra Puerto Plata. Et område med et forhøjet plateau med bølgende sandklitter, som ligger højt over Atlanterhavet på den ene side, og med frodige tropiske bjerge, der tjener som en malerisk kulisse, på den anden side. Golfspillere kan se Atlanterhavet fra alle 18 huller, og 10 af dem ligger direkte ved havet.

Men dette stykke golf himmel har været et sandt helvede at udvikle. Og da nyheden om at golfbanen stod klar til indvielse nåede frem til en gammel og rullestolsbundet Ro-bert Trend Jones, græd han. Jones havde designet og påbegyndt at bygge banen allerede tilbage i starten af 1970érne, men projektet blev droppet og genoptaget adskillige gange. Først i 1998 blev banen indviet - få år før Jones døde.

Men dermed var pinslerne for Playa Grande langt fra slut. Og til dato er der meget få golfspillere, der har haft lejlighed til at opleve banen. Dårlige indkvarteringsmuligheder tæt på banen, økonomisk krise i kølvandet på 9/11 og et par uengagerede ejere stod i vejen for banens internationale gennembrud Og først efter at ejerskabet af banen for nylig er blevet overtaget af en ny investor ved navn Dolphin Capital Investors, er der begyndt at komme skred i projektet, så der nu er begrundet håb om, at ordet u-kendte kan stryges fra titlen: Verdens bedste ukendte golfbane.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce