FinansBureauet

PBU og PFA bygger 156 strandboliger med udsigt til Kronborg

Pædagogernes Pension, PBU og PFA Pension tog sammen med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær i dag, mandag 19. februar 2018, første spadestik til første etape af et moderne fiskerleje, Kronborg Strand, der består af i alt 156 nye boliger. Boligområdet Kronborg Strand er placeret på en af Danmarks mest attraktive beliggenheder på Helsingørs nye Strandpromenade mellem Nordhavn og Hotel Marienlyst.

PBU og PFA bygger 156 strandboliger med udsigt til Kronborg

Pædagogernes Pension, PBU og PFA Pension tog i dag sammen med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær det første vigtige spadestik til første etape på et nyt boligprojekt, Kronborg Strand. Byggeriet ligger på en af Danmarks mest attraktive beliggenheder på kysten nordvest for Helsingør.

De i alt 156 nye boliger, der bliver fordelt på i alt 24 huse, får direkte udsigt til verdensarv i form af Kronborg Slot. Navnet Strand er ikke tilfældigt. De i første omgang 44 ejerboliger i bebyggelsen kommer til at ligge på selve stranden, og man får strandmiljø og sand mellem tæerne, så snart man går uden for døren. Husene får adresse på selve "Strandpromenaden".

Set fra borgmesterkontoret i Helsingør, passer projektet perfekt ind i kommunens udviklingsplaner, siger borgmester Benedikte Kiær.

"Byggeriet viderefører middelalderbyen ud til stranden og breder byen ud. Vi har et mål om at tiltrække flere borgere til kommunen, og jeg er sikker på, at det her byggeri yder et vigtigt bidrag til at opfylde den vision," siger borgmester Benedikte Kiær.

Hun bakkes op af ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension.

"Disse boliger er attraktive selv for københavnere, der ellers ikke havde i tankerne at flytte til Helsingør," siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, der også ser et stort køberpotentiale i det nordsjællandske opland.

Pædagogernes Pension, PBU købte det dragende strandareal i udkanten af Helsingør tilbage i 2007 for 135 millioner kr., men finanskrisen satte en stopper for et planlagt etagebygger på området, da boligmarkedet kollapsede.

"Vi besluttede på baggrund af krisen at vente og se tiden an, mens vi arbejdede med forskellige projektmuligheder. Vi kunne ikke gøre meget ved markedet, men vi kunne udvikle det helt rigtige projekt. Fire af de største arkitektfirmaer herhjemme konkurrerede og vinderen blev det aktuelle projekt, Kronborg Strand, som Arkitema har tegnet," fortæller Ib Jansholt. I dag ejer Pædagogernes Pension og PFA Pension hovedparten af projektet sammen med totalentreprenøren.

Ib Jansholt er glad for, at det nye projekt er bygget op af mange mindre bygninger i form af en moderne version af et fiskerleje frem for nogle store bygninger, som det oprindelige projekt lagde op til, og som var mindre spændende.

"Alle er enige om, at det her er det helt rigtige. Vi får et helt andet miljø med dette nye byggeri, som er meget mere let og transparent og giver udsigt til havet set fra baglandet. Den nye lokalplan har været klar længe, og nu er markedet også klar til dette attraktive byggeri. Vi glæder os til meget snart at kunne præsentere byggeriet for interesserede.

Også ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, ser frem til byggeriet af Kronborg Strand, der skal bidrage til den positive udvikling, som Helsingør oplever i disse år, hvor byen har etableret sig som en kulturby i international klasse.

"Helsingør er en smuk og driftig handelsby med usædvanligt mange herlighedsværdier. Det er et sted, hvor man gerne vil bo og som samtidig ligger velplaceret i hovedstadsregionen. PFAs investering understøtter tillige vores strategi om ikke kun at investere i de allerstørste byer. De nye boliger skal skabe glæde for helsingoranerne og samtidig bidrage til et godt og stabilt afkast til vores pensionskunder," siger Michael Bruhn.

Bygmester Willy Rasmussen, WR Entreprise A/S, som er totalentreprenør på byggeriet, har været med helt fra starten. Han roser Helsingør Kommune for et godt samarbejde på forløbet.

"Vi ser nu frem til langt om længe at komme i gang med dette spændende og udfordrende byggeri. Det er ikke hver dag, man bygger huse, der går helt ned til stranden, og det stiller store krav til alle parter. Men vi har haft en god dialog med kommunen og alt er gået hurtigt og smidigt," siger Willy Rasmussen, som selv har være inde over det store arbejde med lokalplaner og tilladelser. Han roser også samarbejdet med Erik Pedersen Rådgivende Civilingeniører.

For arkitektfirmaet Arkitema har opgaven med at tegne Kronborg Strand også været en interessant udfordring, fordi byggeriet på grund af sin unikke beliggenhed ikke på nogen måde måtte genere i forhold til Kronborg.

"Vi har haft balloner oppe for at udregne de korrekte indsigtslinjer," fortæller arkitekt og seniorpartner Poul Schülein, Arkitema, der er hovedansvarlig for projektet.

"Der bliver tale om elegante og skulpturelt enkle træhuse, der vinkler sig i forhold til hinanden og sikrer en levende by med gode udsigts- og lysforhold. Her er man altid tæt på lyset og den storslåede udsigt, som er karakteristisk for stedet," siger Poul Schülein.

Kuben Management er bygherrerådgiver på Kronborg Strand. Bag projektet ligger blandt andet en stor analyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale og analyseret målgruppernes boligbehov.

Danbolig Projektsalg A/S står for salget af boligerne i Kronborg Strand. Den forventede salgspris for boligerne i Kronborg Strand forventes at ligge mellem 27.000 og 47.000 kr. pr. kvm. - eller langt under f.eks. nye boliger i Københavns Nordhavn. Investorerne forventer da også, at der bliver rift om de nye hjem. Målgruppen er både enlige og par med og uden børn og 55+ segmentet, der vil slippe for besværet med hus og have, og hellere nyde livet på anden vis. Medlemmer i Pædagogernes Pension og PFA Pension vil have fortrinsret til boligerne.


 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt