FinansBureauet

Overvejer du at starte egen virksomhed? - få gode råd her

For mange ledige er det en ofte overset mulighed at starte egen virksomhed - blive iværksætter. Det kan godt virke uoverskueligt i starten, men har du en ide og en iværksætter i maven, er der i Danmark rigtig gode muligheder for at blive sin egen chef. 


Vær væbnet med tålmodighed - vær forberedt  

Din nye virksomhed starter med en idé. Den ide er ofte baseret på noget du er god til, eller noget du interesserer dig for og gerne vil sælge. 

Men før du sætter en plan i værk, kan det vis sig at være en god ide at lave en markedsanalyse. Find ud af om der overhoved er et marked eller efterspørgsel af din ide. Er det overhoved en god ide at sætte alt på højkant for dette? Er der høj konkurrence? Er der er indtægtsgrundlag? 

Det er virkelig hårdt arbejde at stable en virksomhed på benene fra bunden. Det kan være svært at balancere med det hele og man skal være sikker på, at menneskerne omkring dig er med på ideen, samt indforstået med hvad det kan medføre. Der bliver nogle prioriteringer der kan være svære og nogle ofringer, der ikke er helt sjove. Men alt dette giver oftest også det bedste resultat, som man kan nyde endnu mere efterfølgende. 


Få hjælp til det praktiske, så du kan fokusere på arbejdet 

Selvfølgelig er det dit eget projekt og man bliver altid mere stolt, jo mere man har klaret alene. Men det er lige før, det kun bliver hårdere og mere uoverskueligt, jo mere alene man står med det hele. Det er vigtigt at have nogle samarbejdspartnere, nogle supportere og kontakter, med erfaring. De er der når der er opture og nedture, de kan hjælpe dig med det praktiske og andet der skal til for at lette dine skuldre ind imellem. 

De fleste virksomheder knækker af en simpel grund – at der ikke er styr på likviditeten. Hvis du er bagud på grund af regninger, så kan en enkelt utilfreds leverandør lukke dig. Fordi du har en genial ide, betyder det ikke, at du ved hvordan man får økonomien til at flaske sig. Ansæt en person der kan styre alt det praktiske bag kulissen, eller prøv programmer, som for eksempel Meneto. Fokuser på din forretning, imens andre tager sig af hele din bogføring, moms og regnskab. Det behøves ikke at koste dig dyrt og det kan oftest godt betale sig, så man har et overblik over, hvad man har til rådighed. 


Hold kontoret derhjemme lidt endnu? - Gør det overskueligt 

De første, måske år, er de hårdeste, særligt mentalt og økonomisk. Derfor anbefales det altid så vidt muligt at holde kontoret hjemme. Det sparer en for mange ærgerlige penge, hvis man vælger ikke at investere i et kontor ude fra hjemmet. Man kan overveje nye muligheder, når man kan se omsætning og succes. Hvis du kan starte med at have kontor hjemme, og ikke har brug for stort produktionsudstyr, butikslokaler eller lignende – så er det mere sandsynligt, at du får succes fra dag 1.

Det er selvfølgelig rart at kunne adskille sit privatliv med arbejdet, men det kan være en kæmpe udfordring når der er tale om iværksætteri. Du behøves ikke at sige ved køkkenbordet, men måske finde et rum i huset der kan bruges til dit kontor, så det alligevel er adskilt fra resten af husets aktiviteter. Office2go tilbyder en lang række kontorartikler, i alle slags, som ikke behøves at være dyre. Jo mere en person selv skal holde styr på, jo mere styr på tingene skal der være. Anskaf dig nogle gode reoler, skabe, stativer, skuffer m.m. hvor det er nemt at adskille de mange papirer og notater, der nemt samler sig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt