FinansBureauet

Oona - Schweizisk guld på dåse

Aldrig hørt om kaviar fra Schweiz? Det har du nu.

Oona - Schweizisk guld på dåse

Schweiziske ure, russisk kaviar, skotsk whisky. Visse ting synes mere forbundet med et enkelt land end andre, også selvom landet ikke har oprindelsesmæssigt patent herpå.

Men engang imellem åbner visionære producenter op for en redefinering af den traditionelle begrebsverden. Som eksempelvis da det schweiziske firma Tropenhaus Frutigen for nylig omskrev kaviarens historie ved at introducere den måbende gastronomiske verden for den fineste kaviar fra den sibiriske stør, opdrættet i rent naturligt varmt bjergvand fra de schweiziske alper.

Oona hedder kaviaren, der sælges til omkring 60 procent af prisen på Beluga kaviar. Og den er resultatet af et udviklingsprojekt, der har været 6 år undervejs.

Så lang tid siden er det nemlig, at 35.000 stør blev sat ud i det varme rene bjergvand, der strømmer ud fra den nordlige ende af Loetschberg tunellen. Med temperaturer på 20 grader stortrives støren, og det er årsagen til, at de første 300 kilo kaviar kunne produceres allerede i 2011/2012 vintersæsonen.

Absolut intet i udviklingsfasen har været overladt til tilfældigheder. Betingelserne for at opdrætte fiskene er blevet optimeret i samarbejde med Center for Fish and Wild Animal Medicine ved universitetet i Bern. Og nye, og ikke mindst dyrevenlige, metoder er blevet udviklet til bestemmelse af størens køn og til bestemmelse af den optimale modenhed.

Oona kaviaren er indelt i 4 kategorier - Nr. 101, 102, 103 og 104, hvor førstnævnte er af den absolut ypperste kvalitet, hvor hver enkelt æg er håndplukket og har en minimumsdiameter på 2,6 millimeter.

Ikke kun indholdet, men også indpakningen er unik. Oona kaviaren er indkapslet i sin egen "Ice Cube", lavet af klart håndlavet glas, og hvor et sofistikeret kølesystem sørger for, at kaviaren opretholder den optimale temperatur.

Og prisen? Omkring 1250 kr. for 30 gram.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce