FinansBureauet

Online lån: Hvad betyder de forskellige fagtermer?

Et online lån er et lån, du kan tage på nettet. Det er en enkel og hurtig løsning, og der er flere gode grunde til at tage et online lån. Det kan være praktisk i flere situationer, fordi du kan låne penge til f.eks. uforudsete udgifter. Der kan nemt opstå situationer, hvor det er nødvendigt at låne penge. Skal din bil repareres, men du ingen penge har, kan det være nødvendigt at tage et lån fremfor ikke at reparere din bil. Der er mange lånemuligheder i dag, og derfor kan det være svært at finde rundt i. Der er forskellige fagtermer, der er gode at have styr på, hvis du vil have en bedre chance for at vælge det rigtige lån. Lån penge nu

Rente 

En af de vigtigste ting at se på, når du skal vælge lån, er renten. Der findes rigtig mange låneudbydere, og nærmest lige så mange forskellige renter. Renten er et gebyr, du betaler for at låne penge i en given periode. Renten beregnes altid som en procentdel af det beløb, du har lånt. Når du skal finde det bedste lån for dig, er det en god idé at finde et lån med en lav rente. I og med der er mange udbydere, kan det være svært at finde rundt i, men en grundig sammenligning af de forskellige alternativer, vil gøre, at du spare dig selv for mange penge. 

Gebyrer

Udover renten er der som regel også nogle yderligere gebyrer, du skal være opmærksom på. Gebyrerne kan afhænge i størrelse alt afhængig af hvilken udbyder, du vælger. De er vigtige at lægge mærke til, når du vælger lån, da gebyrerne hurtigt kan komme til at udgøre en stor del af selve lånets størrelse. 

ÅOP

ÅOP er en betegnelse, der bliver brugt om de årlige omkostninger, der er ved at tage et lån. De årlige omkostninger inkluderer både rente, gebyrer mm. ÅOP er et godt tal at se på, når du skal sammenligne forskellige lån, fordi det siger noget om, hvad du egentlig kommer til at betale årligt.

Løbetid

Løbetiden er den tid, hvor du afbetaler på dit lån. Løbetiden kan variere alt efter lånets størrelse og ydelsen på dit lån. Hvis løbetiden skal være kort, er ydelsen på dit lån nødt til at være større. Til gengæld vil løbetiden blive længere, hvis den månedlige ydelse er mindre. 

Ydelse 

Ydelsen er det beløb, som du betaler af på dit lån hver måned. Desto større den månedlige ydelse på dit lån er, desto kortere bliver løbetiden på dit lån. 

Sammenligningsportal 

Når du skal låne penge, er du naturligvis interesseret i at finde den billigste løsning som muligt. Det kræver, at du bruger tid på at sammenligne de forskellige alternativer. Da der er så mange muligheder, kan det være noget at en jungle at finde rundt i. Hvis ikke du selv kan finde rundt i det, findes der flere sammenligningsportaler på nettet, som kan hjælpe dig med netop dette. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt