FinansBureauet

Ny undersøgelse: Hver anden forventer prisfald for ejerlejligheder i 2024

I en ny undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer hver anden, at de tror, lejlighedspriserne vil falde i løbet af det kommende år.

Foto: Boligsiden - Ny undersøgelse: Hver anden forventer prisfald for ejerlejligheder i 2024 Foto: Boligsiden

Først gik de stille og roligt op. Dernæst steg de voldsomt under coronaårene.

Og sidenhen faldt de drastisk i slut 2022, hvorefter de igen steg løbende i 2023.

Sådan kan den turbulente kurs, som lejlighedspriserne har været på i løbet af den seneste årrække, kort opsummeres.

Spørgsmålet er så, hvad vi kan forvente af prisudviklingen for ejerlejligheder i år 2024.

I en ny undersøgelse har Boligsiden spurgt sine brugere om, hvad, de tror, sker med lejlighedspriserne i løbet af det kommende år.

Til det svarer lidt over hver anden, at de forventer, at priserne for ejerlejligheder vil falde i løbet af i år.

Konkret svarer 34 procent, at de tror, lejlighedspriserne vil falde mere end tre procent i løbet af året, mens 17 procent forventer et prisfald på mellem én og tre procent.

12 procent har en forventning om, at lejlighedspriserne forbliver uændret. Og samlet svarer 30 procent, at de tror på stigende lejlighedspriser, mens seks procent har svaret ”ved ikke” til spørgsmålet.

”Ikke overraskende er der et mindre flertal, der forventer, at lejlighedspriserne falder i løbet af i år. Det falder i god tråd med mange af de prognoser, der hidtil er blevet præsenteret over prisudviklingen på ejerlejlighedsmarkedet i 2024. Samtidig har tal for Boligsiden allerede vist de første prisfald for ejerlejligheder i januar måned,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Årsagen er de nye boligskatteændringer, som har gjort, at boligskatterne for især ejerlejligheder er steget betydeligt fra i år, og den stigning forventer man, at lejlighedskøberne vil forsøge at få kompensation for, da det for dem bliver dyrere at sidde i lejligheden, hvilket alt andet lige vil resultere i et fald i selve salgspriserne.”

Selv om mange forventer et fald i lejlighedspriserne i 2024, så understreger Birgit Daetz, at intet er sikkert, når det kommer til prisudviklingen på boligmarkedet.

”Boligmarkedet har – særligt i nyere tid – overrasket og udviklet sig stik imod alle prognoser, så det har tidligere vist sig svært at forudsige, hvad der reelt kommer til at ske. Samtidig er året næsten kun begyndt, så der kan nå at ske meget, som kan vende op og ned på boligprisernes udvikling i 2024.”

Sådan har vi gjort:

I perioden 15. februar 2024 til 27. februar 2024 har Boligsiden stillet nedenstående spørgsmål til sine brugere:

Hvad tror du, der sker med lejlighedspriserne det kommende år?

I alt deltog 1.106 i undersøgelsen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce