FinansBureauet

Ny undersøgelse: Her får du mest sommerhus for pengene

Lånio.dk har foretaget en ny undersøgelse over, i hvilke kommuner du får henholdsvis mest og mindst sommerhus for pengene. Læs med her og find ud af hvilke områder, som er bedst for dig med interesse i sommerhusområder. Det er måske ikke lige den kommune, som du går og regner med.

Vinderne af undersøgelsen er Struer og Thisted Kommune. Begge kommuner er økonomisk fordelagtige, når man kigger på henholdsvis liggetid, grundskyld, indbrud pr. indbygger, kvadratmeterpris og udvikling i sommerhuspriser.
Kommunerne Thisted og Struer har en langvarig liggetid, hvilket betyder, at du har mulighed for at forhandle om købsprisen på sommerhuset.
Grundskylden er lavere i Thisted, end den er i Struer. Grundskylden i Thisted ligger på 3.737 kr., mens grundskylden i Struer er på 4.923 kr. Det er altså dyrere at eje et fritidshus i Struer Kommune sammenlignet med Thisted Kommune.
Til gengæld er timingen lige nu bedre i Struer Kommune, da sommerhuspriserne er meget lave sammenlignet med de sidste 5 år. I Thisted Kommune har udviklingen i sommerhuspriser været meget konstant de sidste 5 år, så timingen for køb af sommerhus er mindre relevant her.
I disse kommuner får du mindst for pengene Hvilke kommuner er så de mindst attraktive, hvis du ønsker mest sommerhus for pengene?
Taberne i undersøgelsen er kommunerne Gribskov og Aarhus, som begge er meget dyre sommerhusområder.
Kvadratmeterprisen i Aarhus er den højeste i hele undersøgelsen med hele 39.947 kr. Denne pris er altså mere end tre gange så høj, som den er i Thisted og Struer. Disse to kommuner har nemlig en kvadratmeterpris på lidt over 12.000 kr.
Kvadratmeterprisen afslører, at det er dyrt at købe et sommerhus i Aarhus og Gribskov Kommune, men det er også dyrt at eje grundene i kommunerne. Aarhus har en grundskyld på 16.842 kr., mens Gribskov er lidt dyrere med en grundskyld på 17.826 kr.
Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Af Kristina Damm, Lånio.dk

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt