FinansBureauet

Ny selskabsform: Lad medarbejderne investere i din virksomhed

Der er godt nyt til virksomheder, som har vanskeligt ved at skaffe den nødvendige finansiering til udvikling. En ny lov giver virksomhederne mulighed for at lade medarbejderne investere en del af deres løn skattefrit i virksomheden. Det fortæller Advodan

Ny selskabsform: Lad medarbejderne investere i din virksomhed

Før jul vedtog Folketinget en ny lov, som gør det muligt for virksomheder at involvere deres medarbejdere, når der skal skaffes risikovillig kapital til udviklingsprojekter. Den nye lov åbner nemlig op for en helt ny selskabsform, hvor den enkelte medarbejder i virksomheden kan indskyde en del af sin løn i et såkaldt medarbejderinvesteringsselskab (MS).

ADVODAN-advokat Kelvin V. Thelin byder den nye lov velkommen og vurderer, at den nye mulighed kan være en stor hjælp for virksomhederne.

”Det er vanskeligt for mange virksomheder at få den nødvendige finansiering på plads, og den her mulighed ser jeg som en attraktiv vej at gå særligt for medarbejdertunge virksomheder”.

”Jeg formoder, at bankerne fx gerne vil låne virksomhederne penge til udvikling af virksomheden – forudsat virksomheden selv skaffer et beløb – og i det tilfælde vil et medarbejderinvesteringsselskab være en rigtig god løsning”.

Indskuddet for hver medarbejder må maks. være på 30.000 om året, så derfor vil den nye finansieringsform primært være interessant for de mellemstore virksomheder, som har et vist antal medarbejdere. Medarbejderne skal ikke betale skat af indskuddet.

”For medarbejderne er der tale om en investering – og det er altid forbundet med en vis risiko. Det vil sige, de risikerer at miste pengene, hvis virksomheden fx må lukke. Men går det omvendt godt for virksomheden, så kan medarbejderne også ende med at få flere penge ud end de har skudt ind”.

Fakta om medarbejderinvesteringsselskaber

• Ny lov om medarbejderinvestering trådte i kraft 11. december 2014. I første omgang er der tale om en forsøgsordning, som løber i tre år.

• Loven betyder, at medarbejdere via et medarbejderinvesteringsselskab kan investere en del af deres løn i den virksomhed, som de er ansat i.

• Etableringen af et medarbejderinvesteringsselskab kræver, at virksomheden indgår aftale med medarbejderne om indskud af lønmidler. Er virksomheden omfattet af en overenskomst, skal aftalen godkendes af fagforeningen.

• Et medarbejderinvesteringsselskab kan oprettes for alle virksomhedens ansatte eller for en afgrænset afdeling. Alle medarbejdere i virksomheden eller afdelingen skal have mulighed for at deltage, men det er ikke et krav, at alle deltager.

• Medarbejderens årlige indskud må ikke overstige 7,5 % af den kontante bruttoløn og må maks. være 30.000 kroner. Indskuddet er skattefrit.

• Selskabet skal registreres i Erhvervsstyrelsen, som også skal godkende selskabets vedtægter i forbindelse med stiftelsen.

Kilde: Advodan
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce