FinansBureauet

Ny rekord: Kvadratmeterprisen på huse har rundet 14.500 kroner

Huspriserne fortsætter med at stige, og i oktober nåede kvadratmeterprisen op over 14.500 kroner. Det svarer til, at standardhuset i dag koster mere end to millioner kroner. Samtidig er salgspriserne for ejerlejligheder og sommerhuse også steget siden sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det er i øjeblikket lutter grønne tal, der præger statistikken for salgsprisernes udvikling igennem det seneste år. Det gælder både for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse.

De nye oktober-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne for alle tre boligtyper har taget et pænt ryk opad sammenlignet med oktober sidste år. Konkret er der tale om stigninger på 3,7 procent for huse, 3,0 procent for ejerlejligheder og 4,4 procent for sommerhuse.

Samtidig sætter den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse igen ny rekord, idet den i oktober måned er kravlet op over 14.500 kroner. Det er det højeste niveau i de sidste 10 år, og det svarer til, at standardhuset i dag koster lidt over to millioner kroner.

Billigere lån og dyrere boliger

”Vi ser nu for alvor, at opsvinget har spredt sig til langt størstedelen af landet. Kvadratmeterprisen for huse i hele landet er steget måned for måned siden februar i år, og den lander nu på 14.513 kroner. De lave renter og den høje beskæftigelse har virkelig sat skub i boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det er blevet billigere for boligkøberne at låne penge, hvilket har øget efterspørgslen på huse. Og det påvirker priserne. Så selvom boligkøbere i dag ikke betaler så meget for deres boliglån som tidligere, betaler de til gengæld mere for selve deres bolig.”

Ejerlejlighederne følger trop

Efter en periode med stagnerende priser på markedet for ejerlejligheder sker der nu også en udvikling her. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder er nemlig nået op på 28.463 kroner, hvilket heller ikke er set højere i de sidste 10 år.

”Efter en periode med et stagnerende salg har vi i de seneste måneder set en stigende handelsaktivitet på markedet for ejerlejligheder sammenlignet med sidste år. Det skyldes blandt andet, at der igen er kommet medvind på det københavnske marked, som udgør en stor del af det samlede marked for ejerlejligheder, og det afspejler sig også i priserne,” siger Birgit Daetz.

I København alene nåede den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder i oktober op over 41.000 kroner.

Sommerhuse i suveræn slutspurt

Det er stort set den samme historie, der gør sig gældende for sommerhusene. Her er salgsprisen steget med hele 4,4 procent sammenlignet med oktober 2018.

”Det er usædvanligt, at vi på denne tid af året oplever så mange sommerhushandler. Dette marked plejer at være mere sæsonbetonet. Men indtil videre har der ikke været dalende handelsaktivitet, og den øgede efterspørgsel afspejler sig i priserne,” lyder konstateringen fra Birgit Daetz.

Øvrige nøgletal:

  • Udbuddet af villaer og rækkehuse er på landsplan steget med 0,4 procent på det seneste år. Udbuddet af ejerlejligheder er i samme periode steget med 3,1 procent, og for sommerhuse er der tale om en nedgang på hele 11,7 procent siden samme tidspunkt sidste år.
  • Salgstiden er igennem det sidste år faldet for villaer og rækkehuse med 1,4 procent. For ejerlejligheder er salgstiden i samme periode steget med 1,9 procent, imens den er dalet med 3,1 procent for sommerhusene.

Salgsprisernes udvikling igennem det seneste år:

Område

Villaer og rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

Hele landet

3,7%

3,0%

4,4%

Region Hovedstaden

3,3%

2,1%

5,6%

Region Midtjylland

2,8%

2,8%

-0,1%

Region Nordjylland

3,4%

1,1%

4,7%

Region Sjælland

4,5%

9,1%

4,7%

Region Syddanmark

5,4%

5,5%

6,2%

(Tallene angiver udviklingen i salgspriserne (kr. pr. m2) i perioden fra oktober 2018 – oktober 2019. Kilde: Boligsidens Markedsindeks.)

Boligsiden kan du se de aktuelle salgspriser i alle regioner samt i hvilke kommuner, der har oplevet fremgang i salgspriserne.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce