FinansBureauet

Ny portal hjælper virksomheder mod dårlige betalere

Mange virksomheder kæmper med dårlige betalere og er usikre på de rette skridt. Derfor har Advodan netop lanceret en webportal, der klæder virksomhederne på til hele processen – lige fra proaktiv kreditpolitik til god inkassoskik. På den nye portal kan de blandt andet beregne omkostninger til inkasso og teste deres værn mod ubetalte regninger.

Ny portal hjælper virksomheder mod dårlige betalere

Det er afgørende for en sund virksomhed at få pengene for produkter og ydelser hjem. Men indsatsen er ikke helt nem, og undervejs dukker der mange tvivlsspørgsmål op.

Hvem skal vi give kredit til? Skal vi gå efter den ubetalte faktura på 2.000 kr.? Og hvor langt må vi egentlig gå, hvis det bliver nødvendigt at overdrage sagen til inkasso?

”Med den nye webportal vil vi gerne give alle, der beskæftiger sig med virksomhedens økonomi, nem adgang til brugbar viden og konkrete værktøjer. Først og fremmest handler det jo om at få gode vaner for fx kredittjek af nye kunder og udsendelse af fakturaer, så virksomheden er godt rustet,” siger administrerende direktør i Advodan, Morten Arnberg, og fortsætter:

”På portalen kan man fx tage en juratest og tjekke, om man har de rette procedurer i virksomheden. Vi har også lavet en række gratis guides, der leder virksomhederne godt igennem fx fakturering og rykkerproces. Derudover kan man også downloade gratis rykkerskabeloner.”

Gratis inkassoværktøjer
Trods gode procedurer kan virksomheden ende i en situation, hvor pengene er svære at få hjem, og hvor inkasso kan være den eneste løsning.

”Uanset hvad bør man altid overveje, om det kan betale sig at benytte inkasso til at gå efter penge, man har til gode hos skyldnere. Er udeståendet fx kun et par tusind, kan inkasso ende med at koste næsten lige så meget. Derfor har vi på den nye portal udarbejdet en gratis inkassoberegner til virksomhederne. Her kan man indtaste oplysninger om udeståendet og nemt få et overblik over omkostningerne til inkasso,” siger Morten Arnberg.

Endeligt guider portalen virksomhederne til blandt andet god inkassoskik og inkasso i udlandet, og en e-bog samler alle de gode råd.


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce