FinansBureauet

Ny Lamborghini Gallardo LP-570-4 Squadra Corse

Ny Lamborghini Gallardo inspireret af motorsport

Ny Lamborghini Gallardo LP-570-4 Squadra Corse
Med den nye Gallardo LP 570-4 Squadra Corse gør Lamborghini det muligt at opleve præstationerne, intensiteten og fascinationen af motorsport på offentlig vej. Den mest ekstreme model i Gallardo-serien er baseret på Gallardo Super Trofeo — racerbilen, som Lamborghini benytter i Lamborghini Blancpain Super Trofeo, der er verdens hurtigste mærkeserie og den eneste med firehjulstrukne racerbiler.
Navnet Squadra Corse refererer til den nye afdeling hos Automobili Lamborghini i Italien, der fremover vil styre alle motorsportsaktiviteter fra GT3-serien til Blancpain Super Trofeo. Her har private kørere fra hele verden mulighed for at opleve intense dueller på nogle af de mest krævende racerbaner, bag rattet i identiske racerbiler, håndbygget hos Lamborghinis motorsportsafdeling.
Den nye Lamborghini Gallardo Squadra Corse er så tæt på racerbilen, det er muligt at komme. Eksempelvis benyttes den samme V10 uden nogle modifikationer. Den nye Squadra Corse benytter også den samme hækvinge i kulfiber som racerbilen, hvilket giver optimeret aerodynamik og resulterer i tre gange så meget downforce i svingene som den normale Gallardo LP 570-4. På samme måde er motorhjelmen med quick-release, hvilket er en detalje hentet fra motorsport, der akkurat som hækvingen er fremstillet helt i kulfiber.
Aluminium er sammen med kulfiber en væsentlig ingrediens i den ekstremt lette konstruktion, som ligger til grund for Gallardo Squadra Corse. Det resulterer i en egenvægt på blot 1.340 kg, eller 70 kg mindre end den normale Gallardo LP 560-4. Det kommer til udtryk i et vægt/effekt-forhold på blot 2,35 kg/hk. Det er tydeligt på præstationerne med 0-100 km/t på blot 3,4 sekunder og en topfart på 320 km/t. Bremseskiver i kulfiber er standardudstyr, hvilket både sparer afgørende uaffjedret vægt og er en garanti mod bremsefading, selv når der køres på bane.
Som racerbilen Super Trofeo, er hjertet i den nye Gallardo Squadra Corse den 5,2-liters V10, som leverer 570 hk ved 8.000 o/min. Den unikke tændingsrækkefølge giver det enestående lydspor fra motorsport, og som racerbilen er Gallardo Squadra Corse udstyret med Lamborghinis unikke e-gear transmission, der betjenes via shift-paddles. Det sikrer, at føreren aldrig behøver slippe hænderne fra rattet, og den elektronisk styrede transmission skifter gear langt hurtigere end selv den mest erfarne chauffør.
Designet er en hyldest til Lamborghinis tradition med superbiler, hvilket ses i den særlige dekoration med den grønne, røde og hvide stribe fra det italienske flag. Gallardo Squadra Corse kan leveres i fire forskellige farver: Den gule Giallo Midas, den hvide Bianco Monocerus, den grå Grigio Thalasso og den særlige røde Rosso Mars. Alle farver står i perfekt kontrast til hækvingen med den særlige matsorte finish, mens detaljer som de forreste luftindtag og fælgene er lakeret i high-gloss sort.
Indvendigt kendetegnes Gallardo Squadra Corse af elegant og minimalistisk kulfiber, kombineret med det luksuriøse Alcantara®, der findes på undersiden af instrumentbordet, midterkonsollen og den centrale del af sæderne. Det skaber en perfekt kontrast til dørsiderne og de øvrige detaljer i kulfiber, hvilket er et materiale, hvor Lamborghini er en af verdens førende specialister.
For den, der vælger en Gallardo Squadra Corse, findes der adskillige muligheder for at teste både sine egne og bilens grænser, gennem en serie driving events arrangeret af Lamborghini. For mange bliver det samtidig starten på en interesse, der kulminerer i rigtig racing i Blancpain Super Trofeo racerserien.
Lamborghini repræsenteres i Danmark af eneforhandleren Lamborghini Copenhagen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce