FinansBureauet

Ny formueskat i Spanien

Tre år efter formueskatten blev afskaffet i Spanien, er den nu på vej til at genindført. Den vil også ramme mange danskere bosiddende i Spanien, og givetvis føre til yderligere prisfald på den spanske sydkyst.

Ny formueskat i Spanien

Der er dårligt nyt til de tusindvis af danskere der er bosiddende under varmere himmelstrøg i Spanien. I alle tilfælde hvis deres formue er på mere end 700.000 euro (svarende til omkring 5,2 mio. kr.), hvad enten formuen er i form af fast ejendom, aktier eller indestående i banken. Personer med formuer over denne beløbsgrænse vil nemlig fremover skulle betale formueskat.

Det er ellers kun 3 år siden at Spanien valgte at afskaffe formueskatten. Men den nuværende europæiske gældskrise har tilsyneladende fået spaniolerne på andre tanker. Regeringen forsøger at skære budgetunderskud ned til 6 % af bruttonationalproduktet i år, fra godt 9 % sidste år, midt i en periode med svag økonomiske vækst og 21 % arbejdsløshed.

Formueskatten vil gøre det mindre attraktivt for velhavere at være bosiddende i Spanien, og skatten vil derfor uden tvivl lægge yderligere pres på huspriserne på den spanske sydkyst som i forvejen er hårdt ramt af prisfald. De seneste tal fra Spaniens nationale statistiske institut viste, at huspriserne faldt med 6,8 % i andet kvartal (omregnet på helårsbasis), og det er det største fald i langt over et år.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce