FinansBureauet

Nordhavn har Københavns dyreste lejligheder

Der er stor forskel på kvadratmeterpriserne på ejerligheder imellem de enkelte bydele i Københavns kommune. De dyreste lejligheder ligger i Nordhavn og koster næsten det dobbelte af lejlighederne i Brønshøj. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne og BoligOne.

51.517 kroner. Så meget koster en kvadratmeter lejlighed i Københavns kommunes dyreste bydel Nordhavn. Det er godt 1.500 kr. mere end lejligheder i gennemsnit koster pr. kvadratmeter i København K, og næsten dobbelt op af de 26.978 kr. en lejlighed i gennemsnit koster pr. kvadratmeter i Københavns kommunes billigste bydel Brønshøj. Det viser en undersøgelse som boligsiden.dk har lavet for RealMæglerne og BoligOne. 

I Brønshøj er priserne ellers steget med hele 49 procent siden 2014. Det overgås kun af København NV, hvor priserne er steget med 52 procent. I Nordhavn er priserne kun steget med 27 procent i samme periode, og i København K er de steget med 33 procent.

”Det er bemærkelsesværdigt, at nogle af de bydele i København, som normalt regnes for de mindst attraktive, er dem som har oplevet de største prisstigninger siden 2014. Det vidner om, at prisniveauet i nogle af de mest attraktive kvarterer er kommet så højt op, at mange boligkøbere presses ud til de lidt billigere områder”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

I gennemsnit koster en lejlighed i Københavns kommune 39.056 kr. pr. kvadratmeter. Det er 36 procent mere end den kostede i 2014.

Forklaringen på at Nordhavn og København K har de højeste kvadratmeterpriser, skal findes i de projektbyggerier, som findes i så righoldige mængder begge steder. De dyreste projektbyggerier finder man således i København K, hvor de gennemsnitlige kvadratmeterpriser lå på 61.989 kr. de første tre kvartaler af 2017, efterfulgt af Nordhavn med en kvadratmeterpris på 52.776 kr. De billigste projektbyggerier finder man i Valby med en kvadratmeterpris på 35.582 kr.  

Del