FinansBureauet

Nordea Kredit åbner 30-årigt 2 pct.-lån med afdrag

Nordea Kredit åbner 30-årigt 2 pct.-lån med afdrag

Nordea Kredit åbner for det 30-årige fastforrentede lån med afdrag med en rente på bare 2 pct. Det betyder, at boligejerne kan optage lån i serien fra torsdag den 8. januar 2015, og vi forventer, at obligationen vil handle i ca. kurs 96,5, i det nuværende marked. [bolig_16]

Den seneste tid er de lange renter endnu engang faldet. Det betyder, at kursen på den 30-årige 2½ pct. obligation med afdrag gradvist er krøbet højere og højere op, for i dag at være handlet til en foreløbig gennemsnitskurs på 100,3. På den baggrund forventer vi, at det 30-årige 2½ pct.-lån vil være lukket for udstedelse i morgen tirsdag den 6. januar 2015.

Det 30-årige fastforrentede boliglån med afdrag udgør hjørnestenen i vores lånepallette. Det gælder ikke mindst i øjeblikket, hvor 6 ud af 10 boligkøbere vælger at finansiere sig med en fast rente. På den baggrund, og fordi vi forventer, at de nuværende lave renter vil fortsætte i den kommende tid, har vi besluttet at åbne for et 30-årige 2 pct.-lån med afdrag.

Godt lån til nye boligejere

Det nye 30-årige 2 pct.-lån med afdrag vil være særdeles interessant for alle nye boligejere, som ønsker at afdrage på deres lån. For et lån på 1 mio. kr. forventes den månedlige ydelse efter skat at lande på ca. 3.700 kr. Til sammenligning ligger den månedlige ydelse på et tilsvarende F1-lån på 3.470 kr., mens ydelse på et F3-lån ligger på 3.420 kr. og ydelse på et F5-lån på 3.460 kr. Det vil derfor ikke koste boligejere meget mere at vælge den 30-årige sikkerhed frem for den 1-, 3- eller 5-årige. Samtidig vil boligejere med fastforrentede lån have mulighed for at skære en bid af deres restgæld, såfremt renten på et tidspunkt begynder at stige igen. Den mulighed vil boligejere med rentetilpasningslån ikke have.

Det nye 2 pct.-lån giver boligejere med 3½ pct. gode konverteringsmuligheder

Det nye 2 pct.-lån er ikke blot interessant for nye boligejere, men også for allerede eksisterende boligejere. Det gælder ikke mindst boligejere, der i dag har et fastforrentede lån med en rente på 3½ pct. eller derover. Med det nye 30-årige 2 pct. vil de nemlig få god mulighed for at konvertere ned i rente.

Yderligere kan det nye 2 pct. lån være interessant for boligejere, der i dag har en variabel rente, men som ønsker en højere sikkerhed mod fremtidige rentestigninger.

Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce