FinansBureauet

Nemme besparelser at hente for landets boligejere

Står du og skal til at realisere dine boligdrømme, eller har du allerede taget et boliglån med variabel rente? Så er der nemme besparelser at hente inden den 1. september.

Optager du et boliglån inden d. 1. september, kan du nemlig hente en besparelse på op mod 15.000 kr. pr. lånte million. Besparelsen er tilgængelig gennem de fastforrentede boliglån.

Realkreditselskaberne åbner for nye lån med fast rente som skal løbe frem til 2050, da de nuværende lån med den faste løbetid på 30 år udløber i 2047. Besparelserne ligger i at låne i de gamle boligobligationer, så længe det endnu er muligt. Deadline er d. 1 september, hvor de nye boligobligationer erstatter de gamle.

Boligkøbere som overvejer et boliglån med fast rente vil med de nye boligobligationer opleve et kurstab svarende til ovenstående besparelse. Er du allerede boligejer, kan besparelserne ligeledes hentes ved at skifte den variable rente ud med en fast.

Skal du først bruge pengene, efter udløbsdatoen er passeret, er det også en mulighed at optage lånet på forhånd og sikre besparelsen. Optager du et lån i de gamle boligobligationer, vil det med høj sandsynlighed også være lettere at opsige igen. Det hele kommer ned til den kurs, som investorerne er villig til at hjælpe dig ud af lånet med. Opsiger du lånet, før løbetiden er færdig, er investeringen for en overtagelse mere usikker i de nye obligationer, fordi der ikke er investeret så mange penge i dem som i de gamle. Derfor kan det blive en dårligere handel, at komme ud af de fastforrentede boliglån som optages efter d. 1. september.

Forklaringen på prisændringerne

Det førnævnte kurstab, som sikrer boligejerne en besparelse, er baseret på investorernes usikkerhed. De gamle obligationsserier er der investeret flere milliarder kroner i, og derfor er fundamentet for disse mere sikkert. Det vil kræve en god portion tålmodighed, før samme beløb er investeret i de nye alternativer. Når de nye obligationer er mere usikre, bliver de samtidig mindre attraktive for investorerne, hvilket betyder, at de ikke er villige til at betale helt så meget for dem. Forskellen er cirka 1,5 kurspoint mindre, og det kommer landets boligejere, eller kommende, til gode.


Kun få realkreditselskaber har åbnet for de nye obligationer, og det forventes, at resten af branchen vil følge trop over sommeren. Sådan sikrer selskaberne en flydende overgang fra de gamle til de nye boligobligationer.

Lasse Geel Frederiksen - Mikonomi.dk 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce