FinansBureauet

Myter om arv og testamente lever i bedste velgående

Selvom om DR’s dramaserie Arvingerne for et år siden fik store dele af Danmarks befolkning til at tale om arv og testamente, så hersker myterne og misforståelserne omkring arvelovens regler stadig i stor stil. Det vil advokatkæden Advodan gerne lave om på

Myter om arv og testamente lever i bedste velgående

Myterne om arv lever i høj grad derude blandt danskerne. Det oplever man hos Advodan, hvor kædens advokater jævnligt støder på folk, der går rundt med forkerte idéer om, hvem der arver hvad i familien og hvor meget.

En meget udbredt misforståelse er eksempelvis, at mange ægtepar tror, at ægtefællen arver det hele af den afdødes bo, hvis den anden dør. Men det er faktisk kun tilfældet, hvis parret ingen børn har. Den efterladte ægtefælle arver nemlig kun halvdelen af den afdødes bo, og børnene arver den anden halvdel. Det kan i mange tilfælde betyde, at den efterladte ægtefælle ikke har råd til at blive i den fælles bolig. Alternativet er, at den efterladte ægtefælle sidder i uskiftet bo, men det kender danskerne heller ikke de negative konsekvenser af.

En anden klassisk misforståelse er, at kærestepar automatisk arver efter hinanden, hvis de har boet sammen i mere end to år. Men det gør de ikke – og hvis de har børn sammen, går hele arven i stedet til børnene. Det vil ofte efterlade kæresten i store økonomiske problemer.

Uanset familiesituationen så hedder løsningen på problemerne et testamente. Når du tager stilling på forhånd og benytter dig af arvelovens muligheder, så kan du gøre rigtig meget for at sikre din familie bedst muligt.

Ny portal samler viden
For at aflive de sejlivede myter og hjælpe danskerne på vej med mere viden om arv og testamente, har Advodan netop lanceret en ny webportal, der samler klar og overskuelig information om emnet. Portalen indeholder blandt andet otte videoguides, en arvetest og en interaktiv grafik over arveklasser og arveafgifter. Målgruppen er folk i alle aldre og i mange forskellige familiekonstellationer.

”Vi har lavet otte forskellige videoguides, der afspejler de otte mest typiske familiemønstre i Danmark. Vi kan ikke ramme alle familier præcist, men jeg er sikker på, at der er en god læring i filmene for alle alligevel,” siger kommunikationschef i Advodan Astrid Søes Poulsen.

Portalen indeholder også en interaktiv infografik, der viser den boafgift en arving skal betale til staten alt efter, hvilken arveklasse man tilhører. Derudover er der også en arvetest, der ved hjælp af fire enkle spørgsmål afdækker brugerens situation og dermed behovet for et testamente.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce