Mærsk og DSVs investorinformation belønnes med topplaceringer i C25-indekset
A.P. Møller - Mærsk og DSV Panalpina var med afstand de bedst præsenterende aktier i C25-indekset i juni, hvor de blandt andet belønnes for at have opdateret investorerne. I bunden finder vi en række af de såkaldte defensive aktier. Det skriver Spar Nord
Mens vi nærmer os regnskabssæsonen for 2. kvartal og dermed en status for udviklingen i 1. halvår af 2020, kan vi se tilbage på en særdeles turbulent periode som følge af den globale coronapandemi, hvor aktiemarkederne først oplevede historisk store fald for siden at indhente en stor del af det tabte gennem markante stigninger.
Aktiehandlen i juni, der sluttede tirsdag kl. 17, bød på en ny samlet stigning i det danske C25-indeks. Det toneangivende indeks steg således med 1,6 procent, hvilket dog ikke kan måle sig med april og majs afkast på henholdsvis hele 9,8 og 7,5 procent.
På grund af covid-19-udbruddet har mange selskaber suspenderet deres forventninger for 2020, men efterfølgende har nogle selskaber valgt at opdatere investorerne. Et par af de selskaber er transport- og logistikvirksomhederne A.P. Møller – Mærsk og DSV Panalpina, som indtager topplaceringerne i denne måneds opgørelse over afkastet for de 25 aktier i C25-indekset.
- I midten af juni gav A.P. Møller – Mærsk en status for 2. kvartal, hvor det kom frem, at efterspørgslen i containermarkedet havde udviklet sig bedre end tidligere antaget. På den baggrund forventer A.P. Møller – Mærsk et fald i containervolumen i omegnen -15 procent til -18 procent sammenlignet med en tidligere forventning for kvartalet på -20 procent til -25 procent. Ledelsen meddelte dog samtidig, at de globale økonomier fortsat er påvirket af covid-19, og at resultatforventningen til hele 2020 derfor forsat er suspenderet, fortæller aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen og fortsætter:
- På dagen, hvor meddelelsen kom ud, kvitterede investorerne med en kursstigning på hele 7,2 procent, og det er et godt udtryk for, at information er med til at reducere usikkerhed i en aktie. DSV Panalpina fik en lignende reaktion fra investorerne i form af en aktiestigning på 5,9 procent, da selskabet den 23. juni gav en status for 2. kvartal. Driftsoverskuddet i 2. kvartal bliver noget højere, end analytikerne havde ventet, men selskabet har fortsat suspenderet sin guidance for hele 2020.
A.P. Møller – Mærsk B-aktien har gennem juni givet et samlet afkast på 18 procent, mens A-aktien og DSV Panalpina-aktien er steget med henholdsvis 17,6 og 14,4 procent. Pandora indtager fjerdepladsen for måneden med et afkast på 8 procent.
Sektorrotation sender defensive aktier til bunds
Aktiekursen på denne måneds topscorere i C25-indekset var i forvejen steget i begyndelsen af juni som en del af den sektorrotation, der blev i igangsat allerede i maj. En rotation hvor investorerne har købt de mere konjunkturfølsomme aktier.
- Både A.P. Møller – Mærsk og DSV Panalpina er blandt de konjunkturfølsomme aktier, og det er meget naturligt, at de to aktier topper i en periode med denne sektorrotation. Vi er med andre ord i en periode, hvor investorerne sælger defensive aktier og køber de mere konjunkturfølsomme aktier, og derfor er det ligeledes naturligt, at vi finder en række af de mindre konjunkturfølsomme – de såkaldte defensive aktier – i bunden af C25-indekset for juni, fortæller Mikkel Duus-Hansen.
Bavarian Nordic indtager bundplaceringen i junis opgørelse over afkastudviklingen i C25-indekset med et fald på 9,4 procent. Coloplast og Demant befinder sig ligeledes i gruppettoen med fald på henholdsvis 8,6 procent og 7,6 procent.