FinansBureauet

Liggetiderne falder

Liggetiderne, der udtrykker hvor lang tid det tager at sælge en bolig falder for alle typer af boliger. Det viser nye tal fra Finans Danmark her til morgen. Det tager således aktuelt 219 dage i gennemsnit, at sælge et parcelhus, det er godt 3,5 pct. færre dage end for et år siden. Tilsvarende tager det 139 dage at sælge en lejlighed, hvilket er godt 10 pct. færre dage end i fjor. Liggetiderne er målt på de boliger, der rent faktisk bliver solgt. Her er der således ikke de store spor af opbremsning. Det kan skyldes, at de mest attraktive boliger trækker statistikken ned, mens de mindre attraktive boliger slet ikke bliver solgt og dermed udgår af liggetidsstatistikken.

Endelig tager det i gennemsnit 295 dage at sælge et sommerhus, hvilket er et fald 2,32 pct. sammenlignet med i fjor. Dagens tal viser, at der stadigvæk er en vis aktivitet på boligmarkedet. Både parcelhuse og lejligheder har gennemsnitlige liggetider, der ligger under det historiske gennemsnit. Det er ikke så overraskende, hvis man ser på den generelle økonomiske udvikling, hvor renten er meget lav, beskæftigelsen høj og der er pæn indkomstfremgang. I dette ”guldlok” scenarie bør og er der folk der har mod på at købe bolig. Kombineres det med andre statistiker giver det også god mening, idet 2019 ser ud til at blive et rekord år målt på antal ejerskifter.

Aktuelt er der 8.074 lejligheder, 34.900 huse til salg. Boligudbuddet falder således bl.a. som konsekvens af den højere aktivitet på boligmarkedet. Der er således 1.220 færre huse til salg end i fjor og 221 færre lejligheder. Ser man på priserne i dagens tal er der stadigvæk en vis optimisme i markedet. Udbudspriserne stiger således og priserne på et hus er i gennemsnit steget med 2,5 pct. Det svarer til at et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter koster 2,3 mio. kr. Nogen steder i landet vil det være en slik, mens det er meget dyrt andre steder.   

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Mikkel Høegh Mikkel Høegh

Følg på:

Mikkel Høegh er uddannet cand.oecon. og arbejder som afdelingsdirektør i Jyske Realkredit. Har tidligere været ansat tænketanken EUROPA, Danske Bank og Skatteministeriet, og har undervist på flere højere læreanstalter i bl.a. boligfinansiering. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt