FinansBureauet

Langt på literen i ny Porsche Cayenne

Porsche er på banen med en ny udgave af Porsche Cayenne. Og et af salgsargumenterne er, at den kører 12 km/l.

Langt på literen i ny Porsche Cayenne
Porsche har løftet sløret for deres nye Cayenne S Diesel. Den 4,2-liters og otte-cylindrede motor med bi-turbo har imponerende 382 hk (281 kW) og har et maksimalt drejningsmoment på 850 Nm.
Den skal kun bruge 5,7 sekunder for at nå op på 100 km/t og har en tophastighed på 252 km/t. Men hvad Porsche synes mest stolt af er, at den har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 12 km/l (og at den derfor kan køre 1200 km mellem hvert besøg på tankstationen - med en 100 liter tank). Og det er også ganske flot i betragtning af hvad den forrige model formåede at konsumere af brændstof. Men ikke desto mindre alligevel ikke særlig imponerende når man tænker på, at en af de nærmeste konkurrenter BMW X5, allerede for 3 år siden kunne sende en model på gaden med et brændstofforbrug på 12,2 km/l. Et tal som endda med sikkerhed vil blive voldsomt forbedret når de sender en ny model på gaden til næste år.
Kan man undvære S´et kan man dog få en Cayenne Diesel med V6-motor, der yder 245 hk og har et maks-moment på 550 Nm ved 2.000 o/min. Den går 13,5 km/l og koster 1.275.714 kr. Man kan så indvende, at er man parat til at ofre den slags penge på en bil, er det formentlig ikke brændstoføkonomien, der er udslagsgivende for om man vælger at købe den.
Et argument kunne derimod være, at den nye Porsche Cayenne S Diesel er det oplagte valg, hvis man fx skal trække en hestetrailer eller manøvrere en båd. Cayenne S Diesel har stadig masser af overskud, selv når den trækker sin maksimalt tilladte anhængervægt på hele 3,5 ton.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce