FinansBureauet

Læs med her og bliv klogere på, hvornår du bør udskifte din bil

Som bilejer kan det være svært at hitte rede i, hvornår man bør udskifte sin bil. Bør man køre i den, til den ikke kan mere, eller bør man sælge og købe ny efter 3 år? Vi har her sammensat nogle punkter, som du bør have med i overvejelserne, når du skal vurdere, om du skal sælge din bil. 

Hvornår får du mest værdi for din brugte bil? 

En bil er en af de ting, der hurtigst mister værdi. I løbet af de første 3 år af bilens levetid kan den tabe helt op til 50 procent af sin værdi, og det kan være rigtig mange penge. Værditabet udlignes en anelse, når bilen bliver ældre, og her vil det i højere grad være bilens stand, antal kørte kilometer og løbende vedligehold af bilen, der spiller ind på værdien af den. Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvornår det er bedst at sælge sin bil, men en god ting at have in mente er, at psykologi spiller en stor rolle i bilsalg – du kan altså højst sandsynligt få mere for en bil, der ikke har rundet det næste runde tal på kilometertælleren, end en, der lige har rundet det. Det samme gælder bilens alder – overvej at sælge, når bilen for eksempel er 4 år og 6 måneder, i stedet for når den lige har rundet 7 år. 

Hvor langt har bilen kørt? 

Som tidligere nævnt, kommer bilens værdi meget an på antal kørte kilometer. Det kan dog også have stor betydning for bilens ydeevne. Nogle motorer bliver hurtigt slidt, og det har stor betydning for bilen. Andre biler kan køre utroligt mange kilometer og stadig yde som om den var ny. 

Har bilen været igennem syn for nylig? 

Er det en ældre bil du har, og kan den stadig komme igennem syn uden at skulle have lavet alt for mange reparationer først? Det kan være en god idé at sælge en brugt bil omkring den tid, hvor den skal synes, så en potentiel køber ved, at den er i ordentlig stand. Derudover er det vigtigt, at du løbende vedligeholder bilen, eksempelvis sørger for at få den vasket ordentligt efter vinterens hårde tag på bilen. Ryd også op og gør bilen ren inden en potentiel køber skal se den – det kan være med til at forhøje bilens værdi en anelse. 

Har dine behov for køretøj ændret sig? 

Skal der ikke længere være plads til børnesæder? Er du begyndt at køre længere strækninger af gangen? Skal der være plads til noget specielt udstyr – goldudstyr, skiudstyr, værktøj eller andet – i bilen? Behovene for køretøjer kan ændre sig meget gennem årene, og det kan være med til at bedømme, om det er på tide at udskifte bilen. Hvis du for eksempel har en lille bil, og der pludselig skal være plads til to barnesæder i bilen, bør du overveje at sælge og købe en større. Det kan være dyrt, men heldigvis kan det lade sig gøre at låne penge til at købe bil for. Tag en snak med banken, eller klik her og læs mere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt