FinansBureauet

Lær at skabe vækst i din virksomhed

Når din virksomhed er i vækst, har den større omsætning end forrige regnskabsår. En virksomhed i vækst står derfor stærkere på markedet end konkurrenterne. Men hvad skal der egentlig til for at skabe vækst i din virksomhed?

Hvad gør de andre?

Det kan være en rigtig god idé at starte med at finde inspiration hos virksomheder i vækst, der enten minder om din egen eller som du føler dig inspireret af. Lyt for eksempel til Vækstpodcast.dk af Obsidian Digital. Det er en podcast om det digitale marketingbureau Obsidian Digital, der blev stiftet i 2016, og nu seks år senere er Danmarks hurtigst vækstende digitale bureau med mere end 100 medarbejdere. Det kan være meget inspirerende at lytte til deres erfaringer og udfordringer, som du måske selv kan spejle dig i.

Hav en stærk forretningsplan 

Når du vil skabe vækst i din virksomhed, er det vigtigt at have en fokuseret strategi og forretningsplan, der holder dig fast på dine mål. Når du skal låne penge eller søge investorer, er det derudover helt essentielt, at du kan henvise til din forretningsplan.

Finansiering af din virksomhed

Det kræver kapital at skabe vækst. Vurder derfor, hvordan du ønsker, at din virksomhed skal finansieres. Det kan enten være via egenfinansiering, banklån, investorer eller omlægning af lån. Overvej nøje, hvilke typer lån, der er det bedste match for dig.

Adskil dig fra konkurrenterne 

Det er vigtigt, at du er skarp på, hvad der lige netop gør din virksomhed speciel. Hvis du ikke ved, hvordan du adskiller dig fra alle de andre på markedet, har du kun mulighed for at konkurrere med dem, hvis du tilbyder dine ydelser billigere. Hvis du derimod kan forklare kunderne, hvorfor dit produkt er det bedste, kan du lettere tage flere penge for din service. Lav derfor undersøgelser blandt din målgruppe, og find ud af, hvilke parametre, du kan skrue på for at ramme deres behov.

Hav sparringspartnere ombord

Det er helt essentielt, at du ikke står med det hele alene. Du har brug for sparring og flere øjne for ikke at blive fortabt i detaljen. Det kan være hårdt at være i opstartsfasen med en virksomhed, og du vil helt sikkert takke dig selv senere, hvis du sørger for at diskutere dine overvejelser med andre, hvad end det er kollegaer, venner, familie eller en bestyrelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE