FinansBureauet

Lånemarkedet bliver mere og mere presset

Det har i mange år været muligt at låne penge hos andre selskaber end bankerne. I løbet af de senere år har disse låneselskaber dog formået at overtage en stor del af det danske lånemarked. Det har resulteret i, at det i dag er et marked, der er under pres, da antallet af aktører har været stærkt stigende år efter år.

For dig som forbruger er dette dog kun en fordel. Mange af låneselskaberne har påbegyndt en yderst intens konkurrence på prisparameteret. Det har resulteret i, at du kan låne penge til markant lavere rente end for ganske få år siden. Det har også resultere i, at antallet af lån er steget over de seneste par år.

Overvejer du at låne penge, så skal du naturligvis også lukrere på det faktum, at mange långivere er under pres, som følge af den intense konkurrence på markedet. Det kan nemlig betyde, at du kan spare mange penge i form af både renter og gebyrer, hvilket naturligvis er værd at tage med, når du skal låne penge.

Ikke alle lånetyper er lige populære

Det er fortsat de mindre lån, der dominerer det onlinebaserede lånemarked. Det betyder, at hovedparten fortsat tager i banken, hvis de skal optage et større lån til eksempelvis en ny bil, renovering af boligen eller noget i denne dur. Skal der lånes penge til et nyt TV, en shoppetur el.lign., så foregår det typisk på nettet.

På trods af, at selve navnet ikke er synderligt opdateret, så er SMS-lån fortsat blandt de mest populære lån på markedet. Her er fokus mindre beløb, der kan lånes og udbetalt inden for ganske få timer. Derfor er det også et lån, der foretrækkes af dem, der skal bruge pengene hurtig til f.eks. betaling af en regning.

Skal du blot bruge et mindre beløb, så er det naturligvis oplagt at vælge et SMS-lån. Det svære består dog i, at finde et billigt lån, hvilket du kan få hjælp til hos Ekonomi. Skal du låne et større beløb, så vil det ofte bedre kunne betale sig at vælge en anden lånetype end et SMS-lån - det kunne f.eks. være et forbrugslån.

Fordelagtigt for låntagere med mere konkurrence

For dig, der ønsker at låne penge er det naturligvis kun en fordel, at konkurrencen er blevet mere intens. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er det med til at gøre, at du kan få dit lån til en bedre pris - ikke blot i forhold til den rente, der skal betales, men også i forhold til de gebyrer, du bliver pålagt.

Hvis du selv går med idéen om at låne penge til at realisere én eller flere af dine drømme, så er nu et godt tidspunkt at gøre det på. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er vigtigt, at du reelt set er i stand til at betale for dit lån. Der er nemlig afdrag, der skal betales hver måned, og det skal du have råd til at gøre.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt