FinansBureauet

Kvadratmeterprisen på huse har rundet 10.000 kroner i 59 kommuner

I 59 af de danske kommuner ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse nu på den øvre side af 10.000 kroner, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni måned. For fem år siden var antallet 43.

Antallet af kommuner, hvor husene sælges til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på mere end 10.000 kroner, er stigende. I juni måned nåede andelen op på 60 procent, hvilket svarer til 59 kommuner. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Til sammenligning lød andelen på 44 procent for fem år siden. Det betyder, at kommuner som eksempelvis Holstebro, Horsens, Randers, Slagelse, Holbæk og Middelfart har krydset grænsen på 10.000 kroner per kvadratmeter.

Generelt har både top- og bundkommunerne fået et markant prisløft. Og ser vi på kommunerne med de absolut laveste priser er antallet med gennemsnitlige kvadratmeterpriser på under 7.000 kroner halveret på fem år.

”Hele boligmarkedet har fået et mærkbart løft henover de seneste år. Der er mange parametre at måle aktiviteten på, men salgspriserne er den primære indikator for, hvor godt det går. Og lige præcis derfor er den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse i områder, hvor niveauet har været lavt, et signal om, at hele markedet nyder godt af den lave rente og det økonomiske opsving,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Større forskel mellem top og bund

I det øvre prisspænd er der ligeledes sket et løft med Gentofte Kommune som spydspids. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget mere end 10.000 kroner på fem år, hvilket betyder, at køberne i juni måned i gennemsnit betalte 45.083 kroner per kvadratmeter i den nordsjællandske velhaverkommune.

”Kommunerne i toppen har i kroner og ører oplevet det største prisløft. Det betyder også, at der på fem år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kroner, mens den i dag er 41.266 kroner. Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning,” siger Birgit Daetz.

I juni udgjorde de dyrere kommuner med kvadratmeterpriser på over 20.000 kroner knap en tredjedel af husmarkedet. Tilbage i juni 2014 lød andelen på 12 procent.

Øvrige nøgletal:

  • På landsplan er huspriserne steget 2,5 procent fra juni 2018 til juni i år. Et hus i Danmark koster dermed i gennemsnit 14.316 kr. pr. kvadratmeter. Regionalt set findes den største stigning i Region Sjælland, hvor priserne er 4,0 procent over sidste års niveau.
  • Prisudviklingen på ejerlejligheder er på landsplan rundt regnet status quo sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. I Københavns Kommune, der fortsat er motoren på markedet for etageejendomme, er der sket et prisfald på 2,2 procent.
  • På markedet for sommerhuse betalte køberne i juni i gennemsnit 16.212 kr. pr. kvadratmeter, hvilket er 1,7 procent mere end for et år siden.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce