FinansBureauet

Kursen på Torm stærkt overvurderet

Den seneste redningsplan for Torm efterlader ikke meget til aktionærerne. Men det er tilsyneladende ikke gået op for aktiemarkedet.

Kursen på Torm stærkt overvurderet

Siden FinansBureauet i november sidste år advarede mod at investere i Torm, er det gået fra slemt til værre. Dengang stod aktiekursen i 3,43 og er i dag mere end halveret i forhold hertil. Men til trods herfor er kursen på sit nuværende niveau stadig markant overvurderet. For bankernes betingelser for at agere redningsplanke er så skrappe, at der formentlig ikke vil være mange værdier tilbage for aktionærerne.

Bankerne og timecharter partnere står efter sigende til at blive tildelt en aktiepost på 92,5 procent dybest set mod at stille en kreditfacilitet på 100 millioner dollars til rådighed med forfald om 2 år. Skrap kost for de nuværende aktionærer. Men det er i sig selv langt fra givet, at aftalen bliver til noget. Foruden at alle banker skal blive enige, skal ejerne af indchartret tonnage også acceptere, at raterne tilpasser sig det nuværende markedsniveau. Og det er langt fra givet, at de vil det. Så i værste fald bliver der slet ingen aftale, og i bedste fald bliver aftalen en som udhuler de nuværende aktionærers værdier ganske kraftigt. Så uanset hvad er konklusionen: Sælg Torm

Disclosure: Claus Forrai ejer på udgivelsestidspunktet for artiklen ikke aktier i Torm

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce